Fostul ministru bulgar al Muncii şi Afacerilor Sociale, Emilia Maslarova, este acuzat că a deturnat 11 milioane de leva (circa 5,5 milioane de euro) din suma cerută pentru renovarea Centrului pentru Servicii Sociale din Stara Zagora, în sudul ţării, scrie Mediafax.

Ancheta a arătat că Ministerul Muncii şi Afacerilor Sociale, sub conducerea lui Maslarova care în prezent este parlamentar, a alocat 18,8 milioane de leva pentru renovări. Numai 7,9 milioane de leva au fost folosite însă pentru construcţii şi reparaţii, în timp ce restul de 11 milioane de leva (circa 5,5 milioane de euro) au fost deturnaţi prin facturi false.

La începutul anchetei se anunţase că Maslarova şi prietenul ei Venţislav Draganov, care are o firmă de construcţii, şi-au însuşit 9,8 milioane de leva, încălcând legea, pentru reparea clădirii din Stara Zagora. Valoarea s-a dovedit a fi în prezent de 11 milioane de leva.

Procurorii o acuză pe Maslarova că a folosit banii în beneficiul propriu şi în cel al lui Draganov. Cei doi vor fi chemaţi să răspundă întrebărilor anchetatorilor şi riscă să fie arestaţi dacă acuzaţiile privind fraudele se vor dovedi reale.

SURSA:
Mediafax