Il stiti pe dl Adrian Nastase! A fost prim-ministru timp de patru ani. Perioada in care cuvantul prin care era caracterizata situatia din tara noastra a fost mai ales “coruptie”. Dl Nastase este un tip fin, subtire, un om cultivat, cu un umor taios, mare iubitor de arta. Are multe tablouri. Dar si case. Unele construite chiar cu firmele unor subordonati din guvernul pe care l-a condus. Coincidenta facuse ca acea casa, de pe strada Zambaccian sa fi fost ridicata chiar pe un teren care apartinuse candva si lui Gabriel Bivolaru. Care acum e la puscarie.

Dl Nastase are si ferma la Cornu. Are multe case. Dar nu este om de afaceri. Dupa 1990, dl A. Nastase a lucrat numai la stat. A fost bugetar. si totusi are multe case, din ce in ce mai multe. si multe tablouri. Din ce in ce mai multe. Are si bani multi. Recent, i-a daruit fiului, cu ocazia majoratului, 240.000 euro. Sa aiba cu ce porni in viata si ala micu’. Nu, banii nu provin din economiile dlui Nastase. Sotia dansului, doamna Dana, a primit o mostenire. Inca una. De la o matusa amarata, o babuta care statea intr-o garsoniera si care n-a vrut sa plece pe lumea cealalta pana nu a lasat familiei Nastase vreun milion de euro. Avea babuta afaceri imobiliare, a facut plasamente inspirate, pensia o investea toata si a strans o avere frumusica. A lasat-o doamnei Dana, ca dansa e specializata in administrarea mostenirilor. Dl Nastase nu este un politician corupt. Nu a primit niciodata spaga. Cuvantul i se pare vulgar si se cutremura de oroare atunci cand il aude. Justitia nu l-a declarat niciodata vinovat de ceva. Nu e ilegal sa primesti mosteniri. Banii sunt gata albiti, iar dupa patru ani de guvernare, inca vreo zece ani poti sa tot primesti mosteniri, aferente anilor de guvernare. Nici nu stii unde stau babutele investitoare si cum te pun in situatia delicata sa mai primesti vreun milion. Doamna Dana are grupa sanguina €, primitor universal de mosteniri. Le stie si pe cele care urmeaza sa vina. Tot pe capul dansei va cadea povara de a investi mai departe. Pe dl Nastase il stiti, ocupat cu “trebile” tarii, cu luptele din partid, nu-i mai sta capul la investitii. Ii plac doar casele si tablourile. Dl Nastase nu a fost suparat prea tare pe dl Iliescu cand l-a facut arogant.
Pana la urma, ca sa fii arogant trebuie sa fii si puternic. L-a durut insa cand dl Iliescu a spus, la televizor, ca ei doi conjuga diferit verbul a avea. Dl Iliescu nu stia insa cum conjuga dl Nastase acest verb. si nici nu va putea sa inteleaga vreodata. Chiar daca pe dl Iliescu il iubeau mai multe babute. si mai patimas. Dar nu erau din cele investitoare. Erau din cele care se uitau la telenovele si plangeau cand il vedeau pe dl Iliescu. Dar mosteniri nu lasau, vai de zilele lor. Dl Nastse e un om destept. si doamna Dana e desteapta. Cineva trebuie sa fie, totusi, prost in povestea cu mostenirile. si nu stiu cine. Dl Nastase e un om destept. si doamna Dana la fel. Sa le uram sa administreze cu intelepciune mostenirile pe care le-au primit si pe cele care vor mai veni!

“Nu e ilegal sa primesti mosteniri. Banii sunt gata albiti, iar dupa patru ani de guvernare, inca vreo zece ani poti sa tot primesti mosteniri”