„În primul rând, sunt extrem de îngrijorat, de șocat și de rușinat de țara mea. Iubesc SUA, dar în același timp consider că țara mea este una imperialistă care o ia la vale, iar conducătorii noștri nici măcar nu conștientizează problema. Cheltuim mai mult pentru apărare decât toată lumea la un loc. Și suntem falimentari. O treime dintre copiii noștri nu termină liceul – suntem pe locul 26 în ceea ce privește educația. Sistemul nostru medical este o glumă. Ni s-a spus că suntem americani, suntem cei mai deștepți, cei mai buni de pe Pământ”, a spus, pentru RT, Gravel.

Fostul senator crede că ambițiile imperialiste ale SUA reprezintă cauza pentru care tinerii soldați americani își pierd viața în Afganistan sau Iraq.

„Acest fals triumfalism i-a făcut pe americani să trăiască în frică, frica de atacuri teroriste asupra ta ca individ, deși șansele sunt de o mie de ori mai mari să te îmbolnăvești de cancer. Astfel, SUA au ajuns în Afganistan, Iraq și Vietnam – toți acești americani au murit degeaba. Asta am auzit-o de la un general, mi-a spus: Mike, au murit degeaba!. Uitați-vă acum la Vietnam – care a primit clauza națiunii celei mai favorizate – a rămas o țară comunistă. Astfel, te întreabi: trei milioane de asiatici au fost omorâți din cauza activităților noastre și 58.000 de americani – ce s-a schimbat? Nimic! Teama față de comunism a făcut ca acești oameni să moară în zadar. Mor degeaba astăzi în Afganistan, au murit degeaba în Iraq”, încheie Mike Gravel.