Noua componenţă a Consiliului director al Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, urmează să fie aleasă la 10 iunie.
Matthias Warnig, despre care presa rusă a scris că a fost agentul de legătură al premierului rus Vladimir Putin pe vremea când acesta conducea reţeaua de spioni sovietici la Dresda, înainte de căderea comunismului, îl va înlocui pe Iuri Petrov, directorul Rosimuşcestvo. Fostul spion est-german susţine că a făcut cunoştinţă cu Putin abia în 1991, la un forum de afaceri la Sankt-Petersburg.

Matthias Warnig a început să activeze în Rusia în anul 1993, până în 2006 el a ocupat postul de director al Dresdner Bank din Rusia.

Aceste schimbări în cadrul Consiliul director al Rosneft intervin în contextul în care preşedintele Dmitri Medvedev le-a ordonat miniştrilor să demisioneze din consiliile de administraţie ale societăţilor de stat, din cauza conflictelor de interese. Drept urmare, vicepremierul Igor Secin, un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost nevoit să părăsească postul de şef al Consiliului de administraţie al Rosneft, companie în care statul deţine pachetul majoritar.
SURSA: Agerpres