Fostii ingineri care au stat la baza lansarii motorului de cautare cel mai cautat din lume, Google, au anuntat lansarea unui nou motor de cautare, cu numele Cuil. Acesta are in plan sa depaseasca Google ca marime insa vrea, de asemenea, sa schimbe obiceiurile de navigarea ale utilizatorilor. Programul Cuil Inc, care se pronunta "cool", poate fi accesat la adresa http://www.cuil.com. Acesta ofera noi servicii de cautare iar dezvoltatorii sai sustin ca poate accesa mai rapid si mai ieftin
Fostii ingineri care au stat la baza lansarii motorului de cautare cel mai cautat din lume, Google, au anuntat lansarea unui nou motor de cautare, cu numele Cuil. Acesta are in plan sa depaseasca Google ca marime insa vrea, de asemenea, sa schimbe obiceiurile de navigarea ale utilizatorilor.
Programul Cuil Inc, care se pronunta „cool”, poate fi accesat la adresa https://www.cuil.com. Acesta ofera noi servicii de cautare iar dezvoltatorii sai sustin ca poate accesa mai rapid si mai ieftin decat Google arii mai vaste de Internet.
Noul program nu se limiteaza la metodele clasice de cautare care vizeaza adresa si traficul unei pagini de Internet, ci analizeaza contextul fiecarei pagini si conceptele pe care utilizatorii le utilizeaza in cautarile sale.
„Descoperirile importante pe care le-am facut in tehnologia de cautare au permis sa indexam o arie mai larga a Inernetului si sa aducem Web-ul la indemana utilizatorilor nostri”, a declarat Tom Costello, co-fondator si CEO al Cuil.
Specialistul Web Danny Sullivan este de parere ca noul Cuil incerca sa exploateze nemultumirile utilizatorilor fata de Google. Printre acestea se faptul ca acesta isi propune sa realizeze prea mult si ca rezultatele cautarilor se bazeaza in primul rand pe paginile de Internet cele mai populare.
Anna Patterson, unul dintre fondatorii Cuil, a declarat ca noul motor de cautare a indexat 120 miliarde de pagini de Internet, de trei ori mai mult decat a indexat Google. Intial Cuil va fi disponibil doar in limba engleza, urmand ca in urmatorul an sa fie optimizat pentru cele mai folosite limbi din lume.
Sursa: Reuters