Dominic Cummings, fostul consilier special al premierului britanic Boris Johnson, face acuzații dure la adresa acestuia, după ce și-a dat demisia din funcție. Cummings susține despre fostul său șef că recunoștea adesea că e „ridicol” că a ajuns prim-ministru.
Dominic Cummings, fostul consilier special al premierului britanic Boris Johnson, spune despre acesta că minte „cu atâta naturalețe”, încât nici el nu mai deosebește adevărul de minciună. Cummings mai susține despre fostul său șef că recunoștea adesea că e „ridicol” că a ajuns prim-ministru, relatează BBC.
Fostul consilier al premierului, care după ce și-a dat demisia a început să publice pe blog o serie de dezvăluiri incomode despre Boris Johnson, susține că acesta „minte atât de flagrant, cu atâta naturalețe, atât de des”, încât nici el „nu mai vede distincția reală” între adevăr și minciună.
Într-o postare pe blog, Dominic Cummings scrie că Boris Johnson „recunoaște adesea că e ridicol că a ajuns prim-ministru”.
El mai susține că premierul „spune adeseacă face lucruri atât de prostești, încât lumea rămâne cu gura căscată.
Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a respins acuzațiile de minciună.
„Nu am de gând să răspund la fiecare acuzație pe care o face”, a răspuns acesta la întrebarea jurnaliștilor.
Dominic Cummings i s-a alăturat lui Boris Johnson în 2019
Chiar dacă acum este foarte critic cu Boris Johnson și spune că „nu e potrivit pentru a fi prim-ministru”, Dominic Cummings își apără decizia de a se fi alăturat echipei sale în 2019.
În ciuda acestui fapt, el și foștii membri ai campaniei Vote Leave au decis să „arunce zarurile” și să se alăture oricum echipei sale , crezând că defectele ar putea fi „parțial atenuate” în funcție.
Acest lucru, a scris Cummings, ar fi putut duce la un al doilea referendum și fostul lider laburist Jeremy Corbyn ar fi putut câștiga puterea, ceea ce „probabil ar fi un dezastru și mai mare”.
De asemenea, Dominic Cummings a justificat alegerea sa ca o șansă de a realiza reforme politice post-Brexit, adăugând că au considerat că slăbiciunile domnului Johnson ar putea fi „transformate în avantaj.”
„Tocmai pentru că nu știe ce face, este posibil să-l putem determina să fie de acord cu lucrurile pe care sistemul le va considera extreme, dar necesare”, a adăugat Dominic Cummings.
Sursă foto: Dreamstime