"Este o amendă foarte mare pentru că este un procent din cifra de afaceri a Poştei Române. Cu toate acestea, Poşta nu intra în faliment acum, ci era vorba despre obţinerea unei suspendări în instanţă, suspendare care nu s-a obţinut în acest moment, dar avem drept de recurs. Orice amendă de 25 milioane de euro poate duce o companie nu neapărat în colaps, ci poate avea nişte efecte dezastruoase. Este greu de suportat mai ales dacă trebuie plătită dintr-o dată. Era normal să informez ministrul Comunicaţiilor atunci când mi-a cerut demisia că acolo există o problemă şi că trebuie să aibă grijă cu acest lucru să-l rezolve", a afirmat Neagoe.

Pe de altă parte, Neagoe a negat că în contractul dintre CNPR şi firma de avocatură angajată – Casa de Avocatură Stoica era stipulată vreo penalizare pentru pierderea procesului.

"Casa de Avocatură Stoica a făcut toate demersurile necesare pentru ca Poşta să câştige în instanţă anularea amenzii dată de Consiliul Concurenţei (…) Contractul cu această casă de avocatură este mai vechi şi se fac plăţi lunare, nu este o singură plată. Probabil, că era vorba de 150 de euro pe oră, dar efectiv în acest moment nu vă pot spune cât s-a plătit până acum (…) Există nişte contracte-cadru în care, într-adevăr, pot exista nişte bonificaţii dacă se câştigă un proces, în jur de 3% din totalul daunelor ce urmau să fie plătite de Poşta Română. În cazul în care se pierdea procesul, nu exista nicio măsură de penalizare a Casei de avocatură. Nu am considerat necesar să schimb această prevedere pentru că la momentul respectiv am fost aproape sigur că suspendarea executării e o chestie banală pe care ar fi trebuit să o câştige", a spus fostul director general al Poştei Române.

Consiliul Concurenţei a sancţionat, la finele anului 2010, CNPR cu amendă de 103,3 milioane lei, reprezentând 7,2% din cifra de afaceri realizată pe 2009, pentru abuz de poziţie dominantă.

Pe de altă parte, Daniel Neagoe a precizat că mama sa nu a avut afaceri cu Poşta Română: "Firma de care spunea domnul Nica (ministrul Comunicaţiilor) nu are nicio legătură cu mama mea, este o confuzie", a explicat Neagoe.

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că în Poşta Română s-a "furat mult şi sistematic", un exemplu prezentat avându-l în prim-plan pe fostul director general al companiei, Daniel Neagoe.

"S-a furat mult şi sistematic în Poşta Română (…) Aproape 90.000 de euro au costat "contractele cadou", atribuite fără licitaţie firmei Mefisto Com SRL din Breaza, pentru a efectua servicii din domeniul construcţiilor în contul Poştei Române. Cei aproape 90.000 de euro au fost împărţiţi în sume mai mici pentru a nu intra sub incidenţa unui control public. Contractul a fost acordat către o firmă cu un punct de lucru aflat din întâmplare la domiciliul unde proprietar este mama fostului director al Poştei Române (Daniel Neagoe). Ultima plată către Mefisto s-a făcut chiar în primăvara acestui an în aprilie chiar la finalul mandatului fostului director", a subliniat ministrul Comunicaţiilor.

CN Poşta Română SA este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale, având drept acţionar majoritar statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale cu 75% din pachetul de acţiuni şi Fondul Proprietatea cu 25 de procente. Poşta Română gestionează în prezent 5.800 unităţi teritoriale şi are 35.000 de angajaţi.
Sursa: Agerpres