"Conrad Black a fost eliberat în această dimineaţă (vineri) din închisoarea federală din Coleman", situată în centrul Floridei (sud-est), a declarat purtătorul de cuvânt, fără alte precizări.

Conrad Black, 67 de ani, se va afla însă de acum sub supravegherea serviciilor de imigrare americane şi ar putea fi expulzat din Statele Unite către Marea Britanie sau Canada, a informat presa canadiană.
Fostul magnat de presă, care a devenit cetăţean britanic după ce a renunţat la cetăţenia canadiană, a fost eliberat anticipat pentru bună purtare, însă eventuala sa revenire în Canada a făcut valuri în ţara sa natală.

Acordarea de către guvernul canadian a unei autorizaţii de a se stabili în ţară a provocat o furtună politică la Ottawa, unde opoziţia a acuzat puterea că i-ar aplica fostului magnat de presă un tratament preferenţial.

Conrad Black a condus, în anii ’90, imperiul de presă Hollinger, al treilea din lume, din care făceau parte Daily Telegraph, Jerusalem Post, Chicago Sun-Times sau National Post din Toronto.

Împreună cu asociaţii săi, el a fost acuzat că a deturnat circa 60 de milioane de dolari în perioada 1999-2001, însă nu a fost găsit vinovat în primă instanţă decât pentru deturnarea, prin atribuirea de bonusuri, a 6,1 milioane de dolari din cesiunea unor ziare.
SURSA: Agerpres