Fostul ministru Costel Alexe, câștig de cauză în fața DNA! El a depus o contestație la ICCJ după ce procurorii au dispus, în urmă cu o săptămână, prelungirea măsurii controlului judiciar.
Magistrații i-au dat câștig de cauză fostului ministru, care este cercetat în continuare pentru luare de mită și instigare la delapidare.
Fostul ministru Costel Alexe, câștig de cauză în fața DNA! ”Salut decizia de astăzi a Înaltei Curți de Casație și Justiție”
”Salut decizia de astăzi a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Încă din prima zi în care mi-au fost aduse la cunoștință acuzațiile, m-am declarat încrezător în actul de justiție și iată că lucrurile încep să se clarifice.
Așa cum am reiterat mereu sunt cel mai interesat ca acest caz să fie soluționat pentru a putea să îmi demonstrez nevinovăția.
Rămân la dispoziția instituțiilor statului cu aceeași deschidere și îi asigur pe români de buna credință cu care mi-am exercitat funcțiile publice pe care le-am deținut în întreaga mea carieră.”, a scris Alexe pe Facebook.
Potrivit procurorilor, Alexe ar fi pretins în mod direct, în perioada marti-aprile 2020, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă), în valoare de 103.000 lei.
22 de tone de tablă
”În perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură).
Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE.”, se arată în comunicatul DNA.
Foloasele respective, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă a ministrului.
Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.