Fostul președinte al Republicii Moldova se află în arest la domiciliu! A fost reținut pentru 30 de zile
Așadar, fostul președinte al Republicii Moldova a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Totuși, procurorii au anunțat la scurt timp după decizia magistraților că o vor contesta. Trebuie menționat că decizia a fost luată în ziua de joi, 26 mai, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.
De asemenea, Igor Dodon a susținut din nou că dosarul său ar fi unul politic, făcut la comanda actualului președinte al Republicii, Maia Sandu. Amintim că fostul președinte moldovean este suspectat de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, potrivit informațiilor transmise de jurnal.md
Cumnatul lui Dodon a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile
Cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Igor Dodon împreună cu cumnatul său Petru Merineanu au fost reținuți pentru 72 de ore după ce, în dimineața zilei de 24 mai, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au descins la locuințele lor.
În urma descinderilor la persoanele anchetate au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace bănești în valută națională și străină, contracte, chitanțe, recipise, care au fost ridicate.
Amintim că Dodon s-a apărat anterior prin intermediul unui mesaj transmis cu ajutorul avocaţilor săi.
„Dosarul politic intentat mie se transformă în principala preocupare a Guvernării PAS. Dacă altceva ei nu pot face – nici în economie, nici în dezvoltarea ţării, nici în restituirea miliardului furat –, acum lor nu le-a rămas decât să se ocupe de răfuieli cu opoziţia. Se vede că au învăţat bine lecţiile lui Plahotniuc, de capturare a justiţiei şi de urmărire penală a oponenţilor.
Astăzi procurorii controlaţi de regimul Maiei Sandu mi-au înaintat învinuiri (ieri am fost bănuit) pe mai multe capete de acuzare. Menţionez că, în premieră pentru Republica Moldova, împotriva unui politician şi lider de opoziţie este format un grup de investigaţie compus din peste 50 de persoane: procurori, ofiţeri de urmărire penală, ofiţeri de investigaţie.
Este evident că acesta e un exces de zel şi e o risipă nejustificată de forţe. Majoritatea acestor anchetatori trebuiau să se ocupe azi nu de cazul artificial din jurul lui Dodon, ci de investigarea cazurilor de rezonanţă internaţională, cum ar fi furtul miliardului, concesionarea aeroportului sau procesele corupţionale care au loc acum”, este scris într-o parte a mesajului respectiv.