Fostul director pentru România al dezvoltatorului american Polimeni şi al fondului de investiţii austriac Europolis, Ştefan Gheorghiu, ocupă din luna octombrie funcţia de commercial director la compania Willbrook Management, care are în plan dezvoltarea a 25 de proiecte imobiliare pe piaţa locală.

„Am fost cooptat în echipa Willbrook la mijlocul acestei luni. Mă voi ocupa de comercializarea spaţiilor – închiriere, vânzare, marketing – din cadrul proiectelor aflate în diferite faze de construcţie”, a declarat Gheorghiu.

Cele mai avansate proiecte ale companiei sunt complexul de locuinţe Oxford Gardens, din nordul Bucureştiului, Platinum Business and Convention – complex mixt de spaţii de birouri şi hoteliere amplasat în apropierea DN1, precum şi imobilul de birouri Cathedral Plaza din centrul Capitalei.

„Abia acum începem marketingul pentru toate aceste investiţii şi pentru asta am fost angajat”, a adăugat Gheorghiu.

Şi-a pus propria firmă la conservat

La sfârşitul anului 2007, Gheorghiu a înfiinţat o firmă de consultanţă în domeniul dezvoltării imobiliare, Tegron Consulting, care urma să dezvolte proiecte imobiliare pentru oameni de afaceri care deţin terenuri în România. Firma a fost înfiinţată împreună cu omul de afaceri Mircea Stoian, director asociat al companiei de construcţii Interio Contractor.

„Deocamdată firma mea doarme”, a spus Gheorghiu.

El a fost până în luna august 2007 country manager al dezvoltatorului american Polimeni, care a decis să se retragă de pe piaţa imobiliară locală după doar patru luni de activitate. Polimeni a anunţat investiţii de 300 milioane de euro pe piaţa locală, dar nu a reuşit să obţină finanţare pentru primele proiecte pe care le avea în derulare pe piaţa locală. Anterior, Gheorghiu a fost şeful biroului local al Europolis, după ce a lucrat circa şapte ani la Colliers România.

SURSA: Mediafax