Aflat în faţa unei comisii care investighează cauzele declanşării crizei financiare şi economice, Richard Fuld, fostul director al Lehman Brothers, nu a reuşit să dea un răspuns coerent atunci când a fost întrebat de anchetator care au fost cauzele pentru care Lehman a căzut.

Vădit încurcat de întrebarea preşedintelui comisiei, Fuld a afirmat după o pauză destul de lungă, că sunt foarte mulţi factori care au dus la declanşarea falimentului, dar nu a fost în stare să spună, la modul concret, care sunt aceştia. Fostul CEO doar a povestit din nou evenimentele care au avut loc cu puţin timp înainte de căderea băncii în septembrie 2008, evenimente care sunt deja arhicunoscute.

Fuld, în vârstă de 64 de ani, a preluat conducerea Lehman Brothers în 1994, atunci când instituţia financiară avea probleme, şi a transformat-o în a patra mare bancă de investiţii din Statele Unite.

Fostul şef al Lehman este menţionat în aproape 40 de acţiuni legale, de la falimentul băncii, majoritatea iniţiate de municipalităţi şi fonduri de pensii, care susţin că Fuld şi alţi membri ai conducerii i-au determinat să facă investiţii proaste. Alte procese au fost înaintate de foşti angajaţi ai Lehman, care cred că managementul instituţiei a făcut investiţii imprudente.

Fuld este unul dintre cei 12 directori ai Lehman citaţi în trei procese în care sunt investigate cauzele care au dus la falimentul băncii.