Fostul șef al SRI a condus instituția având grave probleme neurologice? Unul din cei mai vechi și cunoscuți jurnaliști din România a lansat o teorie – bombă cu privire la generalul Florian Coldea.
Despre problemele de sănătate ale acestuia s-a mai vorbit și în trecut, dar acum ele eu fost readuse la suprafață de numeroasele vizite pe care Coldea le face la un spital din Viena.
Fostul șef al SRI a condus instituția având grave probleme neurologice? Implicații extrem de grave
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a aruncat marți seară o bombă veritabilă, susținînd, la Realitatea Plus TV, că fostul cap al SRI, generalul Florian Coldea, ar suferi de Parkinson și se tratează într-un spital din Viena.
Informația are putea confirma o afirmație asemănătoare făcută acum cinci ani de un cunoscut medic, care analizase anumite simptome vizibile cu ochiul liber în cazul generalului.
”Îl compătimesc pentru că boala asta este foarte grea și este posibil să fie, în cazul, lui, incurabilă. Suntem într-o perioadă în care nu e bine să-i vorbim pe oameni de rău, deși domnul Coldea ar merita…
Problema este de ce se duce totuși la Viena, au dispărut medicii din România, nu mai are încredere în medicina românească? Pentru asemenea afecțiuni avem medici de primă mărime în țară.
Asta mi se pare în neregulă și atât îmi permit să critic. Ar fi fost mult mai cinstit să apeleze la medicina românească” a spus Roșca Stănescu, potrivit inpolitics.ro.
Maladie ce duce la apariția depresiei, a anxietății și a furiei
În martie 2016, medicul Răzvan Constantinescu, care predă la facultatea de medicină cursuri de semiologie generală, inclusiv cea neurologică, afirma pe Facebook că șeful operativ al SRI – încă în funcție pe atunci – ar suferi de o afecțiune extrem de gravă și de rară, numită sindromul ”Coreea Huntington”, care include printre efecte demența.
Postarea venise după apariția unei înregistrări video de la bilanțul anual al SRI, în care generalul Florian Coldea avea mișcări spasmodice ale corpului, remarcate de mai toată lumea, arată sursa citată.
Semnul distinctiv al bolii Huntington este considerat mișcarea necontrolată a brațelor, a membrelor inferioare, a capului sau a feței. Boala Huntington provoacă, de asemenea, un declin mental, inclusiv în ceea ce privește memoria, capacitatea de concentrare sau abilitatea de organizare, conform sursei citate.
Maladia Huntington duce la apariția depresiei, a anxietății și a furiei. Un alt simptom comun este un comportamentul obsesiv-compulsiv, moment ȋn care o persoană repetă aceeași întrebare sau realizează aceeași activitate încontinuu.
Cinci ani mai tîrziu, informația livrată de cunoscutul analist Roșca Stănescu, dacă e ancorată în realitate, ar putea confirma problemele medicale ale generalului.
Și totuși, o întrebare se impune, valabilă și acum cinci ani: e posibil ca cel mai mare serviciu de informații al țării să fi fost condus o perioadă de timp de un om cu probleme neurologice severe?
Și dacă da, au avut aceste probleme vreo influență asupra deciziilor luate în acea perioadă?, întreabă sursa citată.