"Misiunea mea continuă, mă voi alătura ITU, din poziţia decizie privind strategia. Voi fi aproape de domeniul comunicaţiilor electronice. Vreau să urez succes conducerii viitoare a ANCOM, şi pot să le spun că se pot baza pe mine şi de acum încolo. Mi-am dat demisia pentru aveam o altă oportunitate de carieră, a fost o decizie a mea. Spre binele meu, şi spre binele organizaţiei, în sensul că la un anumit interval de ani trebuie să vină un suflu nou. Demisia mea nu a avut nicio legătură cu politica. Am urmat o procedură de recrutare normală şi lungă, care a început de anul trecut. Mandatul meu se terminase la ANCOM în aprilie 2015 şi am decis să fac acest pas. Funcţia de la ITU va fi de Head Corporate Strategy Division în cadrul Secretariatului General, adică şef al Diviziei de strategie. Voi prelua funcţia în prima parte a lunii mai. Demisia de la ANCOM va intra în vigoare începând din aprilie", a declarat Cătălin Marinescu.
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Cătălin Marinescu, şi-a dat demisia, vineri, din funcţie, pentru a putea prelua şefia diviziei de strategie din cadrul ITU.
Marinescu a lucrat, începând cu 1990, în sectorul comunicaţiilor, atât pentru furnizorii de servicii de comunicaţii, cum ar fi Romtelecom (15 ani), cât şi pentru instituţii publice.
Între 2005 şi 2007, a fost preşedintele Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, organismul administraţiei publice responsabil cu gestionarea spectrului de frecvenţe radioelectrice, supravegherea şi controlul tehnic în radiocomunicaţii şi cu managementul proiectelor de e-guvernare, care a fuzionat mai târziu cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii, devenind în anul 2009 ANCOM.
De asemenea, a fost pentru o perioadă administrator al hub-ului IT al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Cătălin Marinescu este inginer în telecomunicaţii, absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi deţine o diplomă în Tehnologii Avansate de Telecomunicaţii de la aceeaşi universitate (1999). Totodată, Cătălin Marinescu deţine o diplomă de Master în Management şi Schimbare în Sectorul Public la Universitatea Manchester (1998), un Certificat Profesional în Management CODECS (2002) şi un certificat în administraţia locală şi centrală de la Universitatea Indiana, Indianapolis.
În ceea ce priveşte relaţiile internaţionale, a deţinut preşedinţia şi vicepreşedinţia mai multor organisme internaţionale şi europene de telecomunicaţii, precum Grupul Regulatorilor Europeni pentru Servicii Poştale (ERGP), Grupul Reglementatorilor Europeni pentru Comunicaţii Electronice (BEREC) şi Reţeaua Reglementatorilor Francofoni – Fratel.
ITU este organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva, în cadrul căreia guvernele şi sectorul privat realizează coordonarea la nivel global a serviciilor de reţele de telecomunicaţii. Uniunea este împărţită în trei sectoare: Standardizarea în Telecomunicaţii (ITU-T), Radiocomunicaţii (ITU-R) şi Dezvoltarea Telecomunicaţiilor (ITU-D). România este membru al ITU din anul 1866 şi în prezent membru al Consiliului pentru al patrulea mandat consecutiv, făcând parte din regiunea Central – Estică a Europei, regiune cu un total de 20 membri, reprezentată în Consiliu prin cinci membri, în acest mandat, respectiv Rusia, Bulgaria, Ucraina şi Cehia alături de România.