In vara anului 2011, Metrorex a organizat o licitatie pentru achizitia a 16 noi trenuri de metrou.
Desi favoritii licitatiei erau Bombardier – Metrorex avand deja in exploatare 44 de trenuri de acest tip – licitatia a fost castigata de spaniolii de la CAF – Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A., cu un pret de 97 de milioane de EUR fara TVA (6 mil. EUR pentru fiecare tren).

Dintre cele 16 trenuri de la CAF, primele 4 vor fi asamblate in Spania, pentru urmatoarele 12 asamblarea finala urmand sa fie facuta la Atelierele Grivita din Bucuresti.
Noile trenuri vor fi echipate cu sistemele automate de protectie si operare (ATP si ATO), sistem performant de informare a publicului, semnalizari suplimentare acustice si video pentru accesul in/din trenuri, locuri special amenajate pentru transportul bicicletelor si ventilatie fortata.
Metrourile vor circula pe Magistrala M2. Cel din imagine soseste in octombrie si intra in trafic in ianuarie 2014. Utilizatorul SubwayGuru a postat pe forumul MetrouUsor prima fotografie cu rama 001 finalizata. Imaginea a fost preluata de forum.construim-romania.ro.

SURSA: forum.construim-romania.ro  Imaginile de mai jos sunt machete de prezentare publicate pe site-ul companiei