Aproximativ 80 de tone de gheaţă transparentă au fost prelucrate pentru a deveni pereţii şi rafturile unui magazin de 150 mp care va funcţiona timp de două săptămâni, în perioada dintre Sf. Nicolae şi Crăciun.

Pentru ca magazinul să se menţină în perfectă stare pe toată perioada proiectului, temperatura ambientală este menţinută la maximum -5 C°, iar cele peste 500 de produse listate au fost selectate cu atenţie şi vor fi plasate prin rotaţie astfel încât să se menţină perfect la aceste temperaturi scăzute – ‘’Niciun produs nu stă mai mult de 12 ore în magazin’’, precizează Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food.

Structura de gheaţă a fost construită de compania din Cluj care a furnizat şi mobilierul hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac. Proiectul primului magazin din gheaţă din lume este sprijinit de către Ambasada Poloniei şi Primăria Municipiului Bucureşti. ‘‘Ne simţim precum Gagarin făcând ceva pentru prima dată în lume’’, se arată încântat Pawel Musial.

Managerul mai precizează că Profi va încheia 2013 cu o creştere a afacerilor peste cea estimată iniţial – de 20% -, şi cu 60 de magazine noi, reţeaua ajungând la 200 unităţi. Retailerul, care este deţinut de fondul de investiţii Enterprise Investors şi operează trei concepte de magazine (Profi, Profi Mall şi Profi City), are 5.000 de angajaţi.

Profi – cu afaceri de aprox. 260 mil. euro în 2012  şi un profit net de aproape 3 mil. euro -, este este a doua cea mai extinsă reţea de comerţ modern din România, după Mega Image (276).