Biroul Federal de Investigatii (FBI) anunta ca principalii suspecti pentru scrisorile de amenintare primite de compania Goldman Sachs luna trecuta sunt fosti angajati, care au parasit compania nu tocmai amiabil.

Scrisorile, scrise de mana cu cerneala rosie, se incheiau cu mesajul “Vor muri sute. Suntem inauntru. Nu ne puteti opri” si erau semnate "A.Q.U.S.A."

FBI nu crede ca amenintarile urmeaza sa se materializeze, ci mai degraba cel nemultumit incearca sa atraga publicitate negativa asupra fostului loc de munca. Cu toate acestea, amenintarile de orice fel constituie un delict federal si sunt pedepsite aspru de legislatia americana.

Scrisorile au fost trimise si la 31 de ziare din mai multe state americane, printre care Arizona, Dakota de Nord, Texas, Ohio si New Jersey. Conducerea acestor publicatii a anuntat biroul local FBI, iar unele ziare au publicat in original scrisorile de amenintare.

Goldman Sachs, grup financiar de investitii, cu sediul central in New York, are filiale in Londra, Frankfurt, Tokio si Hong Kong. Compania are 28.000 de angajati in lumea intreaga.

 

Sursa: USA Today