Astfel, pe ordinea de zi a AGA se află "aprobarea iniţierii de către Hidroelectrica a unei acţiuni în răspundere împotriva acelor membri ai consiliului de supraveghere al SPEEH Hidroelectrica SA numiţi prin Hotărârea AGA nr. 5/2017 şi nr. 8/2017 care au aprobat, în şedinţa din 5 iulie 2017, numirea membrilor Directoratului societăţii, pentru daunele produse societăţii prin aprobarea acestei numiri contrar reglementărilor interne şi legale în vigoare".
În şedinţa din 5 iulie 2017, Consiliul de Supraveghere al societăţii a numit trei noi membri în Directoratul Hidroelectrica şi anume Bogdan Nicolae Badea, în funcţia de preşedinte al Directoratului, şi pe Marian Bratu şi Mihai-Val Zdru, în calitate de membri ai Directoratului.
Doi dintre noii membri ai Directoratului, Bogdan Nicolae Badea şi Marian Bratu, provin din Hidroelectrica şi au ocupat funcţii de top management în companie, respectiv manager de Departament Management de Proiect în cadrul Direcţiei Investiţii şi manager Departament Mentenanţă, având expertiză în activitatea de investiţii, producţie şi mentenanţă a societăţii. Mihai-Val Zdru a ocupat poziţia de director Direcţie Acces Reţea la Transelectrica.
FP: Risc de practici de corupție la Hidroelectrica
Contractele de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, propuse de Ministerul Energiei, cresc riscul unor potenţiale practici corupte şi abuzive, din cauza faptului că elimină sau reduc substanţial câteva dintre obligaţiile-cheie ale membrilor Consiliului, se arată într-un comunicat de presă al Fondului Proprietatea.
"Fondul Proprietatea îşi exprimă indignarea şi surprinderea cu privire la amendamentele propuse de Ministerul Energiei la actualele contracte de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica. Contractele de mandat propuse cresc în mod evident riscul unor potenţiale practici corupte şi abuzive, din cauza faptului că elimină sau reduc substanţial câteva dintre obligaţiile-cheie ale membrilor Consiliului, care erau prevăzute în contractul anterior", se arată în document.
Fondul Proprietatea (FP) are o atitudine distructivă în companiile unde este acţionar alături de statul român, ceea ce poate duce la blocarea activităţii respectivelor societăţi, cum se întâmplă în mod repetat la Hidroelectrica, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.
"Referitor la reacţia de ieri, 26 iulie 2017, a Fondului Proprietatea (FP) cu privire la proiectul de contract de mandat al membrilor CS al Hidroelectrica propus de Ministerul Energiei, aceasta se înscrie în politică utilizată tot mai frecvent în ultima perioadă de FP pentru decredibilizarea acţiunilor ME prin publicarea unor concluzii şi 'îngrijorări' fără fundament legal şi real. Dincolo de aceste episoade prin care se încearcă inocularea în rândul opiniei publice a unei percepţii eronate faţă de autoritatea în domeniul energiei, ne alarmează atitudinea distructivă a reprezentanţilor FP în Consiliile de Administraţie (CA) sau Consiliile de Supraveghere (CS) ale societăţilor la care FP deţine participaţii minoritare alături de statul român. Această situaţie este de natură să îngreuneze sau chiar să blocheze activitatea companiilor, cum se întâmplă în mod special şi repetat la Hidroelectrica", potrivit comunicatului.
AGERPRES