"Avem participaţii minoritare atât în Austria cât şi în Portugalia. Aceasta nu înseamnă că le vom vinde acum însă nu este în interesul nostru să le păstrăm pentru totdeauna", a declarat Stephane Richard cu ocazia formului eG8 de la Paris.
Pe lângă cele două pieţe menţionate "există poate alte două ţări în care este legitim să ne punem aceeaşi întrebare", a adăugat Stephane Richard, adăugând însă că operaţiunile din Belgia nu sunt vizate de o posibilă vânzare.
La începutul acestei luni, France Telecom a anunţat că va examina toate opţiunile, inclusiv fuziuni, acorduri de împărţire a reţelei şi chiar vânzări, pentru operaţiunile sale din Europa, exceptând pieţele din Franţa, Polonia şi Spania.
France Telecom deţine un pachet de 35% din acţiunile Orange Austria şi un pachet de 20% la holdingul Sonaecom SGPS SA, proprietarul celui mai mic operator de telefonie mobilă din Portugalia.
Orange Austria este controlat în proporţie de 65% de Mid Europa Partners. Compania a raportat, în 2010, vânzări de 578 milioane de euro şi pierderi nete de nouă milioane de euro. Sonaecom SGPS SA este controlat de retailerul Sonae (SON) SGPS, care are un pachet de 53%. În 2010, compania a raportat vânzări de 921 milioane de euro şi un profit de 41 milioane de euro.
În România, Orange România avea, la 31 martie 2011, 10,3 milioane de clienţi, în scădere cu 5% faţă de perioada similară a anului precedent. În primele trei luni din 2011, compania a obţinut venituri în valoare de 222 milioane de euro, în scădere cu 6% faţă de primul trimestru al anului 2010. Reprezentanţii companiei au anunţat că în 2011 Orange România intenţionează să investească 110 milioane de euro în modernizarea reţelei şi în îmbunătăţirea calităţii serviciilor.
SURSA: Agerpres