Reacția vine după ce, ieri, Bloomberg a publicat declarațiile a doi oficiali ai grupului francez, directorul financiar și directorul executiv, conform cărora organizația ar putea vinde operațiunile pe care le deține în câteva țări europene, printre care și România.

„Evaluarea strategică a portofoliului deținut de către grup nu este o operațiune nouă și a mai fost menționată de către Stephane Richard, CEO France Telecom – Orange, în luna februarie, la prezentarea rezultatelor financiare pe 2010”, au declarat oficialii companiei.

„Acesta a declarat că grupul va face o analiză a portofoliului activelor pentru a-și optimiza performanța operațională și a aduce un plus de valoare în fiecare țară. Conducerea grupului are responsabilitatea de a face astfel de evaluări periodic, dar nu la intervale clar stabilite”, au mai spus ei.
 
"În cel mai rău caz, în urma acestei evaluări s-ar putea lua decizia de a vinde operațiuni, însă, în același timp, evaluarea ar putea sta la baza unor proiecte de consolidare (cum ar fi, de exemplu, joint-venture în Marea Britanie, propunerea de fuziune din Elveția sau proiectele de folosire în comun a rețelei în Polonia/Austria)".  Reprezentanții France Telecom mai spun că „în momentul de față nu s-a luat nicio decizie de a vinde sau de a ne consolida operațiunile de pe nicio piață europeană și nici nu avem un astfel de proiect în curs de implementare”.
 
Per total, rezultatele financiare din anul 2010 ale France Telecom în țările europene confirmă existența unei performante operationale solide, consideră reprezentanții companiei.

„Conducerea grupului France Telecom – Orange își păstrează încrederea că acesta va continua să își întărească poziția pe piața din Europa în anii următori și va continua să investească în fiecare țară”, au mai spus ei.