Timp de un an de zile, Ubi Soft a studiat piata romaneasca si posibilitatea de a realiza aici proiecte la standarde ridicate cu un cost relativ scazut. Forta de munca bine pregatita si ieftina din Romania a fost un alt argument pentru investitia producatorului francez. Acum Ubi Soft SRL are 75 de angajati si un capital social de peste 13 miliarde lei, investitia straina reprezentand 99,4%, iar partea romana 0,6%.
Acum firma romaneasca functioneaza sub patronatul producatorului francez, aici realizandu-se anumite module din jocurile pe care Ubi Soft le vinde pe plan mondial. Piata autohtona nu a reprezentat o miza aparte pentru Ubi Soft, in conditiile ratei ridicate a pirateriei software si a veniturilor scazute ale romanilor.
„La finalul anului 2000 cifra de afaceri a companiei era de peste 50,5 miliarde de lei, in conditiile unui profit net de 8,7 miliarde lei. In anul 2001 cifra noastra de afaceri a crescut la 56,75 miliarde lei, iar profitul net a scazut la 278,5 milioane lei. Aceasta scadere a profitului net se datoreaza schimbarilor din legislatia fiscala care au fost operate in 2001 si care ne-au determinat sa reinvestim sume importante din profitul pe care l-am realizat”, spune Sebastien Delen, general manager la Ubi Soft SRL.
Din punctul de vedere al acestuia, privit la nivel global, mediul de afaceri din Romania favorizeaza dezvoltarea economica, multe sectoare avand un potential bun chiar raportat la standardele europene. „Legislatia fiscala care acorda facilitati intreprinderilor exportatoare si microintreprinderilor este unul dintre punctele forte care ar atrage multi investitori straini in Romania. In plus, facilitatile acordate angajatilor din domeniul IT a determinat un lucru foarte important pentru noi: am reusit sa determinam multi specialisti autohtoni sa se implice in activitatea de realizare si dezvoltare a programelor de soft in Romania, in conditiile in care exista un exod de forta de munca pe acest segment orientat la extern”, explica Delen. Salariul pe care un programator care s-ar angaja la Ubi Soft SRL si care se incadreaza in prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 132/76/352 din 21 martie 2002, privind scutirea de la plata impozitului pe venitul obtinut din salarii, este acum de 400-500 de dolari pe luna, iar al unui sef de echipa in jurul valorii de 1.000 de dolari.
„Exista si puncte slabe ale mediului de afaceri romanesc. Instabilitatea legislativa, care nu iti ofera posibilitatea unei previziuni pe termen lung, birocratia din administratie si coruptia sunt doar cateva dintre ele. De exemplu, noi ca firma exportatoare avem dreptul de a ne recupera TVA de la bugetul statului, insa aceasta operatiune se realizeaza destul de greu. Noi, daca avem o datorie la statul roman pe care nu o achitam, ni se percep penalitati de intarziere. Daca statul intarzie o plata catre noi nimeni nu il penalizeaza, ceea ce nu este corect”, spune Sebastien Delen. Pe viitor, investitorul francez isi propune sa dezvolte afacerile din Romania, pentru anul 2002 obiectivul urmarit fiind realizarea de noi angajari si o crestere a cifrei de afaceri cu 20%.
Francezii de la Ubi Soft au mizat pe programatorii romani
11 iulie 2002, 12:00
Ultima modificare în 11 iulie 2002, 15:00
Timp de un an de zile, Ubi Soft a studiat piata romaneasca si posibilitatea de a realiza aici proiecte la standarde ridicate cu un cost relativ scazut. Forta de munca bine pregatita si ieftina din Romania a fost un alt argument pentru investitia producatorului francez. Acum Ubi Soft SRL are 75 de angajati si un capital social de peste 13 miliarde lei, investitia straina reprezentand 99,4%, iar partea romana 0,6%. Acum firma romaneasca functioneaza sub patronatul producatorului francez, aici real
Etichete: arhiva,
soft,
Ubi Soft
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook