Telefonia mobila este un domeniu despre care, pana in 1997, nu se stia nimic. Imediat dupa Connex, pe piata a patruns
Mobil Rom, principalul sau concurent de la acea ora. O
investitie France Telecom de aproximativ 200 milioane USD, actualul grup Orange, redenumit astfel dupa numele filialei de telefonie mobila a operatorului francez, va angaja, pana la sfarsitul lui 2002, o investitie totala de 630 milioane USD. La sfarsitul lui 2001, Orange avea 1,6 milioane abonati, numarul acestora fiind estimat pentru 2002 la 2,1 milioane. Compania este condusa, din februarie 2000, de Bernard Moscheni, care, din noiembrie1997, a ocupat postul de director financiar.
La inceputul lui 1999, avea loc prima mare privatizare din sectorul bancar. Astfel, 51% din actiunile BRD erau achizitionate de Groupe Societe Generale. Privatizarea a continuat si in 2000, prin preluarea de catre BERD a 5% din actiunile bancii printr-o oferta publica secundara. In prezent, BRD Groupe Societe Generale este cea mai mare banca privata din Romania, cu o cota de piata medie de 20%. Pe 15 ianuarie 2001, BRD a fost listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, investitia Societe Generale cifrandu-se anul trecut la peste 200 milioane de dolari. Directorul general al bancii este Patrick Gelin.
Producatorul traditionalei Dacii romanesti a fost cumparat, in 1999, de grupul Renault. Pana acum, producatorul francez a investit in platforma de la Mioveni 265 milioane euro, din cele 365 milioane euro – la cat era prognozata investitia pana in 2004. Dacia a acoperit, anul trecut, 60% din piata interna, iar Renault, care a preluat activitatea companiei IPSO, a realizat aproximativ un sfert din totalul importurilor de autovehicule. Compania este condusa de Constantin Stroe, cel mai important francez de la Dacia-Renault fiind directorul ge-neral adjunct, Christian Est