Frank Timiş obţine acces la infrastructura de transport al minereului de fier de la mina Marampa

Compania minieră African Minerals Ltd a acordat firmei Timis Corp, deţinută de omul afaceri român Frank Timiş, accesul la transportul minereului de fier de la mina Marampa, transmite Reuters.

De asemenea, African Minerals va analiza posibilitatea de a combina produsele de la Marampa şi de la mina Tonkolili din Sierra Leone, pentru a avea acces la pieţele de oţel din Europa, potrivit Agerpres.

Frank Timiş este preşedintele African Minerals Ltd fiind unul dintre cei mai bogați români. Doi ani la rând Frank Timiș, a deținut prima poziție în TOP 300 Capital Cei mai bogați români. În 2011, averea lui Frank Timiș era estimată, de TOP 300 Capital, între 1,6 și 1,65 miliarde de euro. Averea miliardarului a continuat să crească și în anul următor (2012), ajungând la 1,7-1,75 miliarde de euro.

Din toamna anului 2012, însă au început să apară primele probleme pentru Frank Timiș. Toate companiile deținute de omul de afaceri s-au prăbuși pe bursă anul trecut, astfel că și averea lui a  scăzut drastic, ajungând la 230-240 milioane de euro. În 2013, conform ediției TOP 300 Capital, Frank Timiș a ajuns pe locul 20, cu această avere.

Vineri, 7 octombrie, poți găsi la chioșcuri, EDIȚIA DIN ACEST AN A TOP 300 CEI MAI BOGAȚI ROMÂNI, unde poți citi ce avere are acum FRANK TIMIȘ, și pe ce loc a urcat în CLASAMENT.

 

Frank Timiș a cumpărat mina Marampa de la compania London Mining, aflată din octombrie sub administrare judiciară din lipsa fondurilor şi după ce nu s-a reuşit găsirea unui cumpărător. Mina Marampa are aproximativ 1.300 de angajaţi şi are rezerve de minereu de fier suficiente pentru exploatare în următorii 40 de ani. Mina se află la aproximativ 120 de kilometri de exploatarea de la Tonkolili.

În urmă cu două săptămâni, Timis Corp a acceptat să cumpere mina Marampa. African Minerals a fost de acord să furnizeze Timis Corp acces la infrastructura sa de transport pentru şase milioane de tone de minereu anual.

African Minerals ar urma să beneficieze de costuri mai scăzute pentru infrastructură şi de oportunităţile apărute după combinarea produselor de la Marampa şi Tonkolili, economiile fiind estimate la 12 dolari pe tonă la actualele preţuri, a anunţat directorul general, Alan Watling.

Mai multe detalii despre FRANK TIMIȘ puteți citi AICI