Acesta a fost inclus în ediția din acest an a Topului celor mai bogați 200 de australieni, realizat de publicația BRW și dat publicității la începutul acestei săptămâni.
Gina Rinehart, aflată la conducerea unui grup minier, a devenit prima femeie care se clasează în fruntea topului celor mai bogaţi australieni, publicat miercuri de revista economică BRW.

Businessman-ul de origine română a avut o serie de probleme cu supraveghetorii pieţelor de capital din Australia, Marea Britanie şi Canada, de-a lungul carierei sale. Averea sa a cunoscut o creştere spectaculoasă anul trecut, datorită unor mişcări de pe pieţele de capital şi creşterii valorii activelor de pe bursele de mărfuri, scrie publicaţia The Australian.

Toate aceste mişcări au generat o cresterea valorii averii lui Timiş la circa 670 de milioane de lire sterline, adică o avere similară celei a ducelui de Devonshire, care deţine locul 110 în topul celor mai bogaţi oameni din Marea Britanie.

După ce, copil fiind, a emigrat în Australia, Timiş a fost condamnat de două ori fiind acuzat de implicare în afaceri cu heroină, în jurul vârstei de 20 de ani. Ulterior, acesta s-a lansat în afaceri, investind în minerit şi active petroliere, potrivit publicaţiei menţionate.

Timiş a fost alături de Dinu Patriciu singurul miliardar român prezent în topul Forbes 2011.

AFRICAN Petroleum, unde Frank Timis este președinte, intenționează să devină cea mai mare companie petrolieră din Vestul Africii.
În ultima ediție a Top 300 Capital, Frank Timiș are o avere estimată la 650 de milioane de euro, fiind clasat pe locul al șaptelea.