Franța a trimis un portavion nuclear să apere România, Polonia și țările baltice. Avioanele vor face misiuni de recunoaștere
Așadar, ministrul francez al Apărării a explicat că ținta portavionului este o zonă din Marea Mediterană, care să permită avioanelor să realizeze misiuni de recunoaștere.
„Ieri, portavionul Charles de Gaulle și escorta acestuia au părăsit Cipru pentru a putea ajunge într-o zonă din Marea Mediterană care să permită avioanelor noastre să facă misiuni de recunoaștere”, a declarat Florence Parly la BFMTV.
De asemenea, acesta a subliniat că portavionul va survola doar Polonia, Țările Baltice și România pentru o misiune „strict preventivă”.
Mesajul transmis de Vladimir Putin pentru țările învecinate cu Ucraina
Într-un interviu pentru presa rusă și străină pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că cele care decid viitorul Ucrainei sunt popoarele care trăiesc acolo, făcând referie astfel, inclusiv la România.
„Popoarele care trăiesc acolo ar trebui să decidă viitorul Ucrainei”, a spus Lavrov, potrivit agenției de presă TASS.
De menționat este faptul că declarațiile făcute de oficialul rus sunt similare cu cele făcute de președintele Vladimir Putin, pe 21 februarie. Atunci, în cadrul discursului său prin care a recunoscut independența Donețkului și Luganskului, el a vorbit și despre formarea Ucrainei.
La acel moment, liderul Rusiei le reamintea românilor, polonezilor și ungurilor că Iosif Stalin, fostul lider sovietic, le-a luat bucăți din țările lor pentru a forma Ucraina.
În timp ce Europa, dar și SUA, fac eforturi pentru a atenua catastrofa din Ucraina, Rusia ia măsuri pe plan educațional. Potrivit BBC, în cursul zilei de joi, Ministerul Educației din Rusia a anunțat că elevii din întreaga țară vor primi lecții legate de „necesitatea misiunii de eliberare din Ucraina”.
Trebuie menționat faptul că anunțul venit de la Minister vine în condițiile în care administrația Putin a introdus o cenzură totală în Rusia legată de invazia Ucrainei. Mai exact, răspândirea informațiilor reale despre război e pedepsită cu închisoare până la 15 ani.
Totodată, protestatarii sunt arestați imediat, iar toate sursele media independente au fost închise.
Lecția despre care vorbește Ministerul rus al educației urmează să aibă loc joi, iar elevii de la toate clasele vor fi învățați „despre pericolul pe care NATO îl reprezintă pentru țara noastră”. Totodată, acestora le va fi explicat și „de ce Rusia a susținut protecția civililor din Republicile Populare Donețk și Lugansk”.