Guvernul francez ameninţă cu boicotul constructorilor auto locali producătorul american de piese auto Molex, dacă acesta obstrucţionează în continuare salvarea de la închidere a uzinei pe care o deţine în Franţa, transmite Mediafax.

Fabrica Molex din Franţa are 283 de angajaţi şi a fost închisă provizoriu la 6 august, în urma unui incident între un membru al conducerii şi angajaţi. Uzina urmează să fie închisă definitiv la sfârşitul lunii octombrie, dacă nu va fi preluată de un investitor.

„Conducerea americană a Molex nu se comportă corespunzător şi blochează toate soluţiile prin atitudinea sa puţin constructivă. Dacă Moxel nu negociază cu bună credinţă cu investitorul interesat de preluare, până la începutul săptămânii următoare, guvernul va cere, oficial, constructorilor auto francezi să suspende toate comenzile pentru produse fabricate de compania americană”, a spus ministrul Industriei, Christian Estrosi.

Angajaţii Moxel din Franţa încearcă de zece luni să blocheze închiderea fabricii.

Oficialul francez a precizat că guvernul este pregătit să finanţeze o eventuală preluare a fabricii, fără a nominaliza investitorul implicat în acest proces.

SURSA: Mediafax