Carrefour a primit una dintre cele mai mari amenzi din sectorul distributiei. Astfel, un tribunal din Lyon a condamnat grupul francez de retail sa plateasca 1,2 milioane de euro pentru ca a oferit angajatilor sai salarii mai mici decat salariul minim orar.

Amenda a fost data dupa ce inspectia muncii din departamentul Rhône a emis doua procese verbale nefavorabile pentru doua magazine din zona orasului Lyon. Se pare ca pe langa Carrefour, si retailerii Auchan si Champion s-ar putea confrunta cu o astfel de problema.

Reprezentantii inspectiei muncii din departamentul Rhône au declarat ca nu toate procesele verbale intocmite pentru cele trei magazine vor ajunge la tribunal. Cu toate acestea, oficialii institutiei au incredere ca amenda pe care a primit-o Carrefour „va misca lucrurile”.

Amenzile au fost pronuntate pentru fiecare salariat. Practica, obisnuita in sectorul marii distributii, se refera la mai multe zeci de mii de salariati din Franta. Cele doua magazine din Lyon au  impreuna 429 de angajati, ceea ce inseamna o amenda de 3.000 de euro pe angajati.

Sursa: Liberation.fr