Franța prelungește interdicţia cu privire la prezenţa spectatorilor la evenimentele sportive: Nu putem lăsa garda jos

Sursă: Pixabay

Toate activităţile şi locurile care sunt astăzi închise vor rămâne astfel până la sfârşitul lunii, a declarat joi premierul francez Jean Castex, care a avertizat că nu este momentul ca francezii să lase garda jos, în lupta cu pandemia.

Premierul francez Jean Castex a anunţat, joi, că interdicţia cu privire la prezenţa spectatorilor la evenimentele sportive de pe stadioane va fi prelungită până la sfârşitul lunii ianuarie, această decizie fiind luată în contextul pandemiei de coronavirus.

Cu toate că la noi circulaţia Covid-19 este mai puţin activă decât la majoritatea vecinilor noştri europeni, situaţia sanitară în ţara noastră nu a revenit la normal.

”Nu se pune problema să lăsăm garda jos”

Chiar a devenit mai fragilă în ultimele săptămâni”, a mai afirmat Castex, precizând că la reanimare un pat din două este ocupat de o persoană cu coronavirus.

“Nu se pune problema să lăsăm garda jos săptămânile viitoare. Încă ne confruntăm cu al doilea val. Toate activităţile şi locurile care sunt astăzi închise vor rămâne astfel până la sfârşitul lunii”, a adăugat premierul francez.

Situaţia sanitară din Franţa va fi reevaluată săptămânile viitoare, potrivit news.ro.

În context, Ministerul francez al Sănătății a spus joi că 22 de cazuri de infectare cu noile variante ale coronavirusului au fost identificate în Franța.

Iar Premierul francez Jean Castex a anunțat joi că frontierele franceze cu Regatul Unit vor rămâne închise „până la o nouă notificare” pentru a preveni răspândirea unei noi variante a Covid-19, după ce au fost detectate „două focare de risc” în Franța.

22 de țări europene au raportat deja infectări cu noua tulpină

În total, până acum există 19 cazuri de contaminare cu varianta britanică, precum și alte trei de contaminare cu tulpina reperată inițial în Africa de Sud, a declarat ministerul într-un comunicat de presă.

Două focare cu risc ridicat de infectare cu varianta britanică a coronavirusului, care este mai transmisibilă și care îngrijorează comunitatea internațională, au fost detectate în Franța, în regiunea Parisului și în Bretania (vest), a anunțat joi Ministerul Sănătății.

Potrivit estimărilor, noua tulpină „ar putea progresiv să le înlocuiască pe celelalte aflate în circulație în regiune, cum se observă deja în Regatul Unit și din ce în ce mai mult în Danemarca”, a spus directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

22 de țări din Europa, care include în total 53 de state, printre care și Rusia, au înregistrat deja cazuri legate de această nouă tulpină („VOC 202012/01”), a precizat OMS.