ARCEP a anunţat joi că a primit oferte de la France Telecom, SFR, Bouygues şi Iliad, dar nu a dat publicităţii valoarea ofertelor.

Guvernul francez speră să obţină cel puţin 1,8 miliarde euro (2,33 miliarde de dolari) în a doua rundă a licitaţiei pentru atribuirea frecvenţelor de telefonie 4G.

Deja Franţa a vândut o parte dintre frecvenţele din banda de 2,6 gigaherţi pentru 936 milioane de euro, peste valoarea frecvenţelor vândute în statele vecine.Oferte similare pentru atribuirea frecvenţelor de telefonie 4G au loc în Spania, Germania şi Italia, în timp ce în Marea Britanie au fost amânate până în 2012

Licitaţia din Franţa a fost împărţită în mai multe loturi în ideea de a evita ca marii jucători precum France Telecom să obţină un avantaj major faţă de competitorii mai mici precum Bouygues şi Iliad.

Telefonia mobilă 4G este destinată să înlocuiască sistemul actual 3G şi va permite utilizatorului să navigheze pe Internet la o viteză mai mare, în condiţiile în care traficul de date cunoaşte o creştere puternică. În prezent, trei operatorii din Franţa dispun de o licenţă 3G: France Télécom, SFR (grupul Vivendi) şi Bouygues Telecom, urmând ca în 2012 Iliad să devină al patrulea operator.