"Încercăm să îl "sugrumăm", dacă pot spune aşa, pe toate canalele posibile. În special, există un canal ce pare paralel, dar care nu este deloc paralel, şi anume canalul financiar", a declarat Fabius la postul de radio RTL.

"Gândiţi-vă că războiul îl costă aproape un miliard de euro pe lună, deci există din ce în ce mai puţine rezerve. Am calculat că nu mai ajung decât pentru câteva luni, fără ajutor din partea Rusiei şi a Iranului. Acesta este motivul pentru care trebuie purtate discuţii, cel puţin cu Rusia", a explicat Laurent Fabius.

Rusia şi China s-au opus până acum la ONU oricărei măsuri coercitive faţă de regimul de la Damasc, mai ales în privinţa sancţiunilor.

Potrivit lui Fabius, Franţa nu va acţiona militar în Siria în afara unui cadru internaţional, fie el al ONU sau al NATO, şi exclude eventuala livrare de arme rebelilor, dat fiind embargoul decretat de Uniunea Europeană.

"Există ţări care livrează arme regimului: Rusia, Iran. Există ţări care livrează arme opoziţiei, mai ales state arabe", a arătat ministrul de externe de la Paris, menţionând că Franţa se limitează să le furnizeze rebelilor echipamente neletale.
Sursa: Agerpres