Statul francez ar putea prelua participatii in cadrul producatorilor auto locali in schimbul unui ajutor financiar acordat industriei auto, a declarat Luc Chatel, ministrul francez al industriei. Maine, in cadrul unei intruniri oficiale, vor fi anuntate masurile de sprijin pentru sectorul auto, in contextul crizei financiare globale.

Nicolas Sarkozy a declarat joi ca Franta „va acorda multi bani” pentru sectorului auto care reprezeinta cel mai mare angajator din tara.

Ministrul economiei, Christine Lagarde, a declarat la randul sau ca guvernul va lua o serie de masuri pentru majorarea capitalului producatorilor auto dar si pentru imbunatatirea finantarii pentru achizitionarea de masini noi.

„Nevoile producatorilor auto nu depind doar de majorarea capitalului, insa, in schimbul unui ajutor financiar, preluarea unei participatii ar reprezenta o afacere echitabila”, a declarat Luc Chatel.

„Marea problema este ceea ce va fi oferit în schimb. Producatorii auto vor trebui sa isi ia angajamentul de a mentine operatiunile in cadrul fabricilor din Franta”, a mai adaugat Chatel.

Acesta nu a spus insa cum ar putea fi ajutate companiile auto listate, precum PSA Peugeot Citroen si Renault, insa a subliniat ca se cauta solutii.

Sursa: Interactive Investor