Paolo Berlusconi, fratele premierului italian Silvio Berlusconi şi editor la publicaţia Il Giornale, este cercetat pentru trafic de influenţă şi luare de mită din partea unei companii care dorea să se extindă inclusiv pe piaţa din România, relatează ediţia online a Corriere della Sera.

Paolo Berlusconi, editor la publicaţia Il Giornale, este suspectat de procurorii din Milano că în perioada 2005-2006 ar fi primit 550.000 de euro din partea omului de afaceri Roberto Raffaelli, directorul companiei de interceptări electronice Rcs-Research Control System, promiţându-i acestuia că îl va ajuta să îşi extindă afacerile prin intermediul lui Valentino Valentini, şeful Cancelariei primului-ministru italian. Afacerile firmei de interceptări electronice urmau să fie extinse inclusiv pe piaţa din România, dar planul a fost anulat din cauza refuzului Guvernului de la Bucureşti.

La rândul său, Roberto Raffaelli este suspectat de fabricarea unor „facturi false” în valoare de un milion de euro. Un alt om de afaceri cercetat în acest caz, Eugenio Petessi, le-a declarat procurorilor că Roberto Raffaelli, directorul Rsc-Research, i-a trimis 550.000 de euro lui Paolo Berlusconi prin intermediul unui asociat, Fabrizio Favata, la sediul din Milano al publicaţiei Il Giornale.

Compania Rcs-Research Control System este specializată în interceptarea convorbirilor telefonice şi mesajelor electronice, având în trecut contracte cu Ministerul Public din Italia.

SURSA: Mediafax