Frații Pavăl renovează Hotelul Gardone
Aflat într-o zonă exclusivistă de o rară frumusețe și vizitată de marile staruri de pe mapamond, Hotelul Gardone deținut de Pavăl Holding, firma deținută de frații Pavăl, și Apex Alliance, va fi închis. Nu este vorba despre vreo problemă financiară. Din contră, Pavăl Holding și Apex Alliance au anunțat că vor fi investite 45 de milioane de euro în renovarea lui, el fiind deschis în vara lui 2023.
Hotelul mai este deschis doar luna aceasta. Pentru luna noiembrie nu se mai pot face rezervări pe site-ul hotelului sau pe platforma Booking.com. Unitatea a anunțat că se închide pentru marea renovare.
La începutul anului 2024, hotelul va intra într-un proces de renovare și restaurare care implică investiții în valoare de 45 de milioane de euro. Și va plasa Grand Hotel Gardone pe harta hotelurilor premium de 5 stele, au anunțat cele două companii atunci când au cumpărat hotelul.
Lucrările de renovare vor dura până în 2026
Investitorii Apex Alliance și Pavăl Holding se angajează să conserve bogata istorie a hotelului. Care timp de decenii a captivat vizitatorii prin eleganța sa atemporală, în timp ce vor realiza noi dezvoltări interesante. După finalizarea renovărilor în primăvara anului 2026, hotelul va deveni o proprietate premium de 5 stele. Ea va fi afiliată unui renumit lanț internațional.
Construit în stil clasic, Grand Hotel este renumit pentru arhitectura și grădinile sale impresionante. Accesul privat către malul lacului și cele cele 167 de camere cu priveliște spre lacul Garda. Printre oaspeții de seamă din trecut se numără Winston Churchill, Gabriele „Poetul” D’Annunzio, Regele George al Saxoniei, poetul laureat al Premiului Nobel Paul Heyse, romancierii William Somerset Maugham și Vladimir Nabokov.
Dedeman se extinde
În altă ordine de idei, firma de materiale de construcție deținută de frații Pavăl, Dedeman intenționează să construiască un magazin comerț cu amănuntul, cu toate acareturile care sunt necesare unei astfel de construcții, în Constanța. Din acest motiv, Protecția Mediului Constanța a decis ca proiectul pe care l-a depus Prefabricate Dobrogea SRL să se supună procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.
Conform extrasului de carte funciară, imobilul este ocupat de 34 de corpuri de clădire. Construcțiile industriale și edilitare ce făceau parte din fosta incintă a fabricii au fost autorizate spre desființare. Lucrările au fost finalizate.
Construcția principală a magazinului va avea 19.688,45 kmp, la care se adaugă anexele. Valoarea investiției este de 14.618.674 lei fără TVA, iar proiectul va fi implementat în 12 luni.