Un american a reuşit să copieze datele de pe 130 de milioane de carduri bancare. Furtul s-a produs timp de doi ani, în perioada 2006-2008 şi a uimit autorităţile pentru modul ingenios în care era realizat, paguba ridicându-se la aproape 400 de milioane de dolari. Hoţul, Albert Gonzalez, în vârstă de 28 de ani, avea doi complici ruşi cu care a reuşit să sustragă banii din conturile clienţilor mai multor bănci. Impresionant este faptul că Gonzalez s
Un american a reuşit să copieze datele de pe 130 de milioane de carduri bancare. Furtul s-a produs timp de doi ani, în perioada 2006-2008 şi a uimit autorităţile pentru modul ingenios în care era realizat, paguba ridicându-se la aproape 400 de milioane de dolari.
Hoţul, Albert Gonzalez, în vârstă de 28 de ani, avea doi complici ruşi cu care a reuşit să sustragă banii din conturile clienţilor mai multor bănci. Impresionant este faptul că Gonzalez se afla în închisoare încă din 2008, când fusese arestat pentru aceeaşi infracţiune, când s-a descoperit că furase informaţiile de pe 40 de milioane de conturi. După arestarea sa, infracţiunile au continuat, fără ca Gonzalez să părăsească închisoarea, acesta reuşind astfel să îşi doboare propriul record, după gratii, cu ajutorul complicilor.
Pentru a deturna informaţiile de pe cardurile bancare, cei trei infractori se conectau la sistemul centralizat de date, platforma Payment Systems, magazinele 7-Eleven şi Hannaford Brothers, precum şi la alte două companii care nu au dorit să apară în presă. Informaţiile erau trimise pe servere din California, Illinois, Letonia, Olanda şi Ucraina.
Albert Gonzalez a fost arestat prima oară în 2003 şi a acceptat să colaboreze cu Secret Service pentru prinderea complicilor lui, în schimbul unei pedepse mai mici. Peste puţin timp, autorităţile au descoperit că Gonzalez juca „la dublu”, prefăcându-se că ajută autorităţile, în timp ce îşi informa asociaţii cum să îşi acopere urmele.
Gonzalez ducea o viaţă de lux, ceea ce a atras atenţia autorităţilor şi implicit arestarea sa. A cheltuit 75.000 de dolari pentru petrecerea zilei de naştere si a fost auzit de mai multe cunoştinţe plângându-se că trebuie să numere manual câteva zeci de mii de dolari, după ce i s-a stricat maşina de numărat bani.
SURSA: Le Figaro