Fundatia Freedom House Romania si JTI Romania au lansat programul  Bursele Europene JTI, destinat jurnalistilor. Bursele Europene JTI isi propun sa sprijine tinerii jurnalisti in adaptarea la noile coordonate europene ale Romaniei.

Programul include un training de o zi la Bucuresti si o calatorie de studii de o saptamana la Bruxelles, pe durata careia vor avea loc intalniri cu oficialitati din institutiile Uniunii Europene, precum si stagii de pregatire profesionala in cadrul unor organizatii de presa europene. La Bursele Europene JTI se pot inscrie jurnalisti cu o experienta de minim trei ani din presa scrisa, radio si TV specializati in domeniile economic, politic si social, a caror varsta nu depaseste 35 de ani.

Stagiile de pregatire pentru jurnalisti, finantate initial de guvernul SUA, au devenit in anul 2000 “Bursele JTI pentru Jurnalisti”. Obiectivul acestui program a fost cresterea gradului de profesionalism al jurnalistilor romani si incurajarea vocilor independente din presa romaneasca.

 

Sursa: Capital