Vremea se răcește semnificativ pe 28 februarie, iar precipitațiile își fac simțită prezența în mare parte a țării. Prognoza meteo indică ploi în sud și vest, iar la munte și în nord vor predomina lapovița și ninsorile. Temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare, cu maxime cuprinse între 3 și 12 grade. De asemenea, vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice.

Prognoza meteo: răcire accentuată, ploi, lapoviță și ninsori în mai multe regiuni

România se confruntă cu o răcire a vremii, începând de vineri, 28 februarie. Prognoza meteo indică temperaturi mai scăzute în majoritatea regiunilor, cu maxime între 3 și 12 grade.

Precipitațiile vor acoperi o bună parte a teritoriului, sub formă de ploi în sud și vest, iar în zonele montane și nordice vor predomina lapovița și ninsorile.

În vest, nord-vest și centru, ploile vor predomina, însă la munte acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

vremea, meteo, prognoza meteo, ploi, ANM
SURSA FOTO: Dreamstime

Valorile termice vor fi mai coborâte față de zilele anterioare, maximele situându-se între 4 și 12 grade. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Banat și în Transilvania, unde termometrele vor indica până la 12 grade. În contrast, în Muntenia maximele nu vor trece de 4-5 grade.

Vreme mohorâtă și vânt intens în sud și est

În Dobrogea și Bărăgan, cerul va fi înnorat, iar dimineața va aduce ceață, mai ales în Bărăgan. Vântul va sufla cu intensitate crescută, iar temperaturile maxime nu vor depăși 9 grade.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, vremea va rămâne închisă pe tot parcursul zilei. Se pot înregistra burnițe izolate, iar ceața va fi prezentă dimineața în anumite zone. Temperaturile maxime se vor situa între 7 și 8 grade, iar vântul va avea unele intensificări.

În nordul Moldovei și Bucovina, norii vor acoperi cerul, iar în zonele joase va apărea ceața. Temperaturile vor ajunge la 8-9 grade pe timpul zilei, însă spre noapte sunt așteptate ploi.

Răcire bruscă în nord și vest

Nordul Transilvaniei și Maramureșul vor resimți o scădere bruscă a temperaturilor. Dacă joi s-au înregistrat 15 grade, vineri maximele nu vor depăși 6-7 grade. Pe parcursul zilei cerul se va acoperi de nori, iar începând din orele prânzului va ploua.

Și în vestul țării temperaturile vor fi mai scăzute. În Banat, se vor înregistra cel mult 12 grade, față de 17 grade în ziua precedentă. Vremea va fi predominant închisă, iar ploile își vor face apariția frecvent.

În Transilvania, norii vor acoperi cerul pe tot parcursul zilei. Ploile vor apărea mai întâi în partea vestică a regiunii și se vor extinde pe timpul nopții. La munte, precipitațiile vor lua treptat forma lapoviței și ninsorii. Temperaturile se vor menține între 11 și 12 grade în zonele joase.

Ploi și ceață în sud și sud-vest

În Oltenia, vremea va fi mohorâtă, cu temperaturi mai scăzute față de ziua precedentă. Dimineața se va instala ceața în zonele joase, iar ploile vor apărea mai ales spre seară.

În sudul țării, cerul va rămâne acoperit, iar în unele zone va persista ceața densă. Temperaturile maxime vor fi de 5-6 grade, iar spre noapte sunt așteptate precipitații.

București: Cer acoperit și temperaturi modeste

Capitala va avea parte de o zi mohorâtă, cu cer predominant înnorat. Dimineața va fi caracterizată de ceață, iar temperaturile nu vor depăși 5 grade la orele amiezii.

Spre seară, ploile își vor face apariția treptat, iar pe timpul nopții va ploua slab. Minimele nocturne vor rămâne pozitive, situându-se în jurul valorii de 2 grade.

Condiții de iarnă la munte

În zonele montane, temperaturile vor continua să scadă. Precipitațiile se vor extinde progresiv dinspre masivele vestice și vor cuprinde întreaga zonă montană.

Pe parcursul zilei vor predomina ploile și lapovița, însă la altitudini mai mari de 1.500 de metri ninsorile vor deveni predominante.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zonele sud-vestice. Temperaturile vor fi similare celor din intervalul precedent, fără variații majore.