Fructul care te ajută să îți păstrezi tinerețea! Are efecte uimitoare pentru sănătate

Este vorba, de fapt, despre agrișe – fructele de pădure care su un rol antioxidant, spun specialiștii, care adaugă că acestea au și rol antibacterian și antiviral. Ei le consideră ”fructele frumuseții” datorită efectelor stimulatoare asupra organismului.

Specialiștii au venit cu o serie de beneficii pe care agrișele le au asupra organismului. În primul rând, acestea sunt bune pentru cei mici care nu au poftă de mâncare – ele pot fi combinate cu puțină miere, rezultatele apărând destul de rapid.

În al doilea rând, agrișele pot fi folosite și în curele de slăbire pentru detoxificarea organismului, însă pot fi folosite și pentru a întări sistemul imunitar, având în vedere că protejează corpul de infecții și inflamații.

Agrișele, benefice pentru cei cu anxietate

Aceste fructe sunt recomandate celor care se află în stări de convalescență sau care suferă de anxietate sau stres. De asemenea, arată specialiștii, ele sunt bune în caz de diaree și dizenterie, având efecte benefice asupra afecțiunilor sistemului digestiv.

În plus, agrișele stimulează circulația periferică și activitatea inimii, în timp ce repară, de asemenea, celulele afectate din organism și ameliorează afecțiunile oculare (cataractă și hipermetropei).

Cei care se confruntă cu tensiunea arterială ar trebui să știe că ceaiul de agrișe acționează benefic în acest sens, fiind recomandat și pentru cei cu afecțiuni la rinichi, ficat și stomac. În plus, acest tip ce ceai normalizează valoarea glicemiei, scade colesterolul și previne răceala.

Ceaiul de agrișe se prepară extrem de ușor – ai nevoie de o mână de frunze de agrișe peste care se toarnă 500 ml apă clocotită, apoi se lasă la fiert un minut. Se beau trei căni de infuzie pe zi și poate fi îndulcită cu miere.

De asemenea, specialiștii spun că aceste fructe sunt un bun agent anti-îmbătrânire, ajutând la păstrarea tinereții cât mai mult timp, cu condiția să fie consumate frecvent.