În fiecare zi ni se spune cât de importante sunt fructele în dieta noastră. Asta pentru că multe dintre ele fac adevărate minuni pentru sănătate. În plus, prin consumul lor putem să controlăm mult mai ușor kilogramele de pe cântar.
Nu multă lume știe că un anumit fruct este extrem de indicat. El se găsește pe toate tarabele, magazinele și nu este nici scump. Unul dintre principalele sale beneficii este faptul că ajută în lupta împotriva diabetului.
Este vorba despre prune. Numeroase studii au indicat că prin consumul acestora, inclusiv a celor uscate, avem parte de beneficii incredibile pentru organism.
Potrivit unui studiu clinic publicat în Journal of Ayub Medical College, prunele pot reduce tensiunea arterială și nivelul colesterolului „rău” din sînge. Acești doi factori pot avea legătură cu un risc mai mare de boli cardiovasculare.
În plus, prunele sînt bogate în antioxidanți. Un studiu publicat de revista Food & Function a arătat că polifenolii din prunele uscate sînt un puternic antiinflamator. Ele ajută la combaterea radicalilor liberi, reducînd stresul oxidativ.
Ajută în lupta împotriva cancerului
Un alt material publicat de Critical Reviews in Food Science and Nutrition, insistă pe ideea consumului prunelor uscate. Ele provoacă un sentiment de sațietate, care reduce cantitatea de alimente consumate în timpul zilei. Totodată, ajută la controlul asupra dezvoltării obezității, diabetului și a bolilor asociate cu acestea.
Prunele au foarte puține calorii. Este extrem de indicat să consumăm prune ori de câte ori avem posibilitatea. Probabil că mulți știm că ele sunt indicate în curele de slăbire, dar nu cunoaștem motivul exact. Unul dintre beneficiile prunelor este că ele sunt extraordinare pentru înlaturarea constipației și a problemelor digestive. Prunele sunt pline de fibre alimentare, sorbitol și isatin.
Prunele ajută și la lupta împotriva cancerului. Ele curață din organism radicalii liberi vătămători, datorită antocianinelor. Prunele distrug celulele cancerului la sân. Extractul de prune poate omora celulele agresive ale cancerului la san.
Sursă foto: Dreamstime