Pioneer, care gestionează active de 174 miliarde de euro, va fi probabil scoasă la vânzare sau listată anul viitor, a anunţat FT, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Un purtător de cuvânt al UniCredit a refuzat să comenteze posibila vânzare sau listare a Pioneer: 'nu comentăm speculaţiile din presă'.
Săptămâna trecută, UniCredit SpA a anunţat concedierea, până în 2018, a aproximativ 6% din forţa sa de muncă, măsura făcând parte din planul său strategic, după ce, în 2013, a înregistrat pierderi record de 14 miliarde de euro (19 miliarde de dolari).
În 2012, UniCredit a înregistrat un profit net de 865 de milioane de euro.
Banca va renunţa la 8.500 de angajaţi, din care 5.700 în Italia, ceea ce va duce la economii de 700 de milioane de euro până în 2018. Planul strategic prevede obţinerea unui profit net de două miliarde de euro anul acesta şi triplarea câştigurilor până la 6,6 miliarde de euro în 2018. De asemenea, vor fi efectuate investiţii de 4,5 miliarde de euro pentru majorarea veniturilor.
Întrebat de jurnalişti dacă UniCredit intenţionează să vândă Pioneer, directorul general al băncii italiene, Federico Ghizzoni, a refuzat să comenteze.
Câteva bănci europene, printre care Lloyds, Santander şi Societe Generale, şi-au vândut diviziile de gestionare a activelor, pentru a-şi repara bilanţurile afectate de criză.
UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, bancă europeană de top cu prezenţa cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse pentru aproximativ 600.000 de clienţi activi, prin intermediul a 188 sucursale.
Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
Sursa: Agerpres