Grupul german Fuchs va inaugura pe 5 mai noul centru de producţie, depozitare şi livrare de la Curtea de Argeş, care a atras o investiţie de 10 milioane de euro.

Produsele livrate de la centrul din Curtea de Argeş vor ajunge atât pe piaţa autohtonă cât şi pe piaţa regională (Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Croatia şi Bulgaria). Până acum, compania a funcţionat în unitatea de la Domneşti, la caţiva kilometri de Curtea de Argeş.

„Am ales Curtea de Argeş pentru a realiza această investiţie deoarece avem deja o prezenţă de 8 ani în această zonă”, a declarat Jens Bachmeier, directorul general al Fuchs Condimente România.

În prezent Fuchs Condimente România are 230 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai importanţi investitori străini din Curtea de Argeş.

Vizează şi piaţa bulgară

Compania Fuchs este prezentă în România din anul 2001 şi este unul dintre principalii furnizori de condimente şi amestecuri de condimente pentru piaţa locală.

Produsele companiei se găsesc pe piaţă sub doua marci: Fuchs (pentru produsele premium) şi Cosmin (pentru produsele populare).

Odată cu finalizarea acestei investiţii, Fuchs Condimente România va intra şi pe piaţa bulgară, unde vizează poziţia de lider.

Fondată în anul 1952, Fuchs este o afacere de familie. Grupul are unităţi de producţie în Germania (Dissen, Melle, Schonbrunn), dar şi în Statele Unite, Brazilia, China, Franta şi România.