Compania japoneză FujiFilm a anunţat lansarea primului aparat foto 3D din lume, care va ajunge pe piaţa europeană cel mai probabil în această toamnă, la un preţ de aproximativ 600 de euro.

Noul dispozitiv lansat de FujiFilm arată ca un apart foto normal, însă permite captarea de imagini 3D cât şi filmarea în acelaşi format. Vestea îmbucurătoare este că atât fotografiile, cât şi filmele, vor putea fi vizionate fără ochelari speciali.

Sistemul, denumit Real 3D de către compania japoneză, dispune de două lentile şi doi senzori în plus faţă de camerele foto normale.

Noua cameră foto de la FujiFilm dispune de un ecran LCD  3D de 2,8 inch, care va permite vizualizarea fără ochelari speciali. În plus compania a lansat şi o ramă foto care va afişa imaginile tot în formatul 3 D.

Astfel, pe lângă costul pentru achiziţionarea camerei foto, utilizatorii ar putea să mai scoată din buzunar încă 400 de euro şi pentru rama foto.

Dispozitivul FujiFilm a fost lansat deja pe piaţa din Japonia, la Tokyo, iar în Europa va ajunge mai întâi în Marea Britanie.

SURSA: PC Advisor