Fujitsu a introdus în producţia de serie, începând cu această săptămână un tablet PC, cu sistem de operare Microsoft, care este dedicat companiilor, a declarat, marţi, Mihai Mihăilescu, project manager la Fujitsu Technology Solutions.
"Noi, în acest moment, suntem foarte bucuroşi că a apărut un nou produs, care a intrat de săptămâna aceasta în producţia de serie. Este vorba despre primul slim PC, aşa se numeşte, este un PC de tip tablet, cu sistem de operare Microsoft, ceea ce înseamnă că acele aplicaţii cu care eşti obişnuit la nivel de desktop vor fi accesibile fiind pe drum. Pe partea de securitate şi integrare a acestui echipament într-o infrastructură de organizaţie, fie că este companie, fie că este autoritate a statului, este mult mai facilă şi permite un grad de securitate foarte mare al datelor. Poţi să ai date mobile la tine şi să le accesezi de oriunde într-o infrastructură cu care eşti obişnuit şi este o infrastructură, cum îi zicem noi, de business şi nu consumer", a spus Mihăilescu.
Anunţată iniţial pentru data de 1 mai, începerea producţiei la acest nou produs a fost întârziată pe fondul cutremurului urmat de tsunami care s-au produs pe 11 martie în Japonia.
"În cea ce ne priveşte, a fost doar o situaţie de relocare a anumitor linii de producţie. S-au transferat anumite producţii către Europa, către alte fabrici din Japonia. Din fericire, nu am avut foarte mulţi colegi afectaţi de seism, ceea ce înseamnă că, probabil, facilităţile noastre de producţie nu sunt în zone extrem de afectate, mai puţin de cutremur, cât de tsunami. A existat, într-adevăr, o întârziere de producţie din cauza acestor evenimente, dar nu ceva semnificativ. De exemplu, la acest produs (slim PC – n.r.) anunţat pentru 1 mai, a început producţia de serie pe 15 mai, ceea ce înseamnă un decalaj de două săptămâni, care putea să apară chiar din activităţi curente", a afirmat Mihai Mihăilescu.
În ceea ce priveşte preţurile la care va fi comercializat noul produs de la Fujitsu, reprezentantul companiei a spus că acestea sunt în curs de definitivare, însă a estimat că vor începe de la 400 de euro, pentru o configuraţie minimală.
"Preţurile le aşteptăm şi noi. O să găsim pe piaţa românească nişte preţuri pentru anumite configuraţii. De la o configuraţie minimală, care mă aştept să fie undeva în jur de 400 de euro, preţul poate să urce spre 700 – 800 de euro în momentul în care echipamentul este complet echipat", a precizat el.
SURSA: Agerpres