Fujitsu anunţă astăzi extinderea modelului său de succes de etichetare Green IT în mediul de afaceri, înglobând şi produsele de stocare marca ETERNUS. Eticheta Green IT pune la dispoziţia cumpărătorilor o modalitate facilă şi sigură prin care să evalueze cât de „verzi” sunt produsele IT şi introduce noi standarde ecologice, cu mult mai avansate decât cele stipulate de legislaţia actuală. Alegerea unor produse cu un consum mai mic de energie poate avea ca rezultat o importantă economie de energie şi costuri de înlocuire mai mici, componentele cu sistem de răcire avansat având o durată de viaţă mai îndelungată.

Fujitsu creează produse ce ţin cont de impactul asupra mediului înconjurător de peste 20 de ani. În luna noiembrie a anului trecut a lansat noua etichetă de pionierat Green IT, ce includea iniţial PC-urile şi notebook-urile din zona EMEA. În luna martie 2009, Fujitsu şi-a extins schema de clasificare la servere, iar acum, prin includerea sistemelor de stocare, aceasta cuprinde întreaga gamă a produselor destinate mediul de afaceri din ţările EMEA.

Eticheta Green IT le permite clienţilor să aleagă mai uşor între produsele ecologice şi cele mai puţin ecologice prin intermediul „timbrului verde” care confirmă faptul că respectivele produse sunt create respectând ţintele de eficienţă energetică şi sustenabilitate pe care şi le-a propus compania noastră. Criteriile de etichetare Green IT sunt atât de stricte, încât, în prezent, doar câteva produse îndeplinesc cerinţele noastre extrem de riguroase, având cea mai înaltă clasificare, cea de trei stele verzi. Fujitsu a propus aceste linii directoare atât de restrictive având ca obiectiv pe termen lung atingerea unor standarde de mediu mai înalte pentru produsele sale viitoare, dar şi pentru asigurarea unor puncte de orientare şi unei direcţii ferme în faza de dezvoltare a produselor.

Sistemele de stocare RAID ETERNUS DX60 şi DX80, cât şi sistemele pe bandă magnetică ETERNUS LT20/LT40 şi LT60 fac parte din primul val de produse  de stocare etichetate cu Green IT, primind câte două stele fiecare, ceea ce denotă faptul că se află în prima linie a tehnologiilor „green” din zilele noastre.

Eticheta Green IT ilustrează perfect abordarea de ansamblu a aspectelor de mediu pe care şi-a propus-o Fujitsu, abordare ce ia în considerare atât materialele folosite, cât şi consumul de energie şi posibilităţile de reciclare. Toate produsele etichetate cu Green IT, începând, fireşte, chiar cu cele care au o singură stea, depăşesc standardele ecologice legale şi de piaţă ale momentului.

Bernd Kosch, Head of Environmental Technology la Fujitsu Technology Solutions explică: „Când a fost lansat, modelul de etichetare Green IT al Fujitsu a fost bine primit de clienţi şi de analişti, iar acum îl extindem la un alt sector cheie al mediului de afaceri prin înglobarea produselor de stocare. Eticheta Green IT de la Fujitsu pune la dispoziţia cumpărătorilor o modalitate simplă şi evidentă de a compara şi a înţelege aspectele ce ţin de materialele folosite, economia de energie şi de reciclarea echipamentelor pe care le achiziţionează. Cum e şi firesc, toate criteriile noastre de etichetare sunt perfect transparente, fiind publicate pe site-ul nostru de web. Criteriile noastre stricte de mediu nu fac decât să sublinieze angajamentul Fujitsu de-a avea o contribuţie substanţială la conservarea mediului înconjurător şi de-a fi unul dintre liderii de piaţă în dezvoltarea cu simţ de răspundere a proceselor şi tehnologiilor IT.”

Eticheta Green IT de la Fujitsu evaluează trei categorii distincte, materialele folosite, posibilităţile de reciclare şi consumul energetic, acestea referindu-se la diverse categorii de produse. Fiecare produs este evaluat la începutul ciclului său de viaţă, primind de la 1 la 3 stele: pentru a primi 1 stea, produsul trebuie să îndeplinească toate criteriile minime necesare. Pentru a obţine două stele, produsul trebuie să îndeplinească în plus între 10 şi 19 criterii opţionale, în vreme ce pentru trei stele, numărul acestora creşte la 20.

Pe piaţa mondială actuală, Fujitsu este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT pentru mediul de afaceri. Cu aproximativ 175.000 de angajaţi ce deservesc clienţi din 70 de ţări, Fujitsu îmbină o reţea globală de specialişti în sisteme şi servicii, cu echipamente de calcul şi comunicaţii extrem de fiabile şi tehnologii avansate pentru a oferi soluţii competitive clienţilor săi. Sediul central din Tokyo, Fujitsu Limited (TSE:6702) raporteaza castiguri de aproximativ 4,6 bilioane de yeni (47$ miliarde) pentru sfârşitul anului fiscal, 31 martie 2009.