Joi, judecătorii au venit cu o decizie în cazul lui Fulgy, fiul Vioricăi și al lui Ioniță de la Clejani. Acesta a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru tâlhărie.
Cu toate acestea, sentința de 2 ani de închisoare cu suspendare poate fi atacată cu apel.
”Condamnă pe inculpatul Manole Dan Constantin Fulgeras, la pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie-fapta din 10.07.2021. (….)
Interzice inculpatului dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, pe durată de 3 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (…)
Instanţa suspendă sub supraveghere pedeapsa de 2 ani de închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în decizia judecătorilor”, arată magistrații.
Daune morale de 10.000 de lei
În plus, fiul Clejanilor trebuie să plătească suma de 10.000 de lei, drept daune, persoanei care l-a reclamat.
”Obligă inculpatul la plata sumei de 10.000 (zece mii) de lei către partea civilă Kirmizigul Kevin – Serif cu titlu de daune morale.
În temeiul art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 4.500 de lei-cheltuieli judiciare către stat, din care 3.000 de lei ocazionate de efectuarea urmăririi penale stabilite prin rechizitoriu”, se mai arată în sentință.
Fulgy trebuie să muncească în folosul comunității
Minuta instanței mai arată că fiul Clejanilor trebuie să lucreze în folosul comunității, având în vedere că pedeapsa de doi ani de închisoare este cu suspendare.
Așadar, Fulgy va trebui să facă muncă în folosul comunității timp de 60 de zile și, totodată, trebuie să respecte cu strictețe măsurile de supraveghere.
”Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (…)
Impune inculpatului obligaţia de a se supune măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală. În temeiul art. 93 alin.( 3) din Codul penal, impune inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a a Copilului Sector III sau la Arhiepiscopia Municipiului Bucureşti. (…) Instanţa menţine măsura de siguranţă a obligării provizorii la tratament medical dispusă faţă de inculpat”, arată minuta Judecătoriei Sectorului 3 din Capitală.