Funcţionarii ministerelor vor rămâne fără stimulentele care le majorează acum salariile chiar şi de câteva ori.

Guvernul ar putea lua o hotătâre formală în privinţa neacordării stimulentelor financiare angajaţilor din ministere, a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, după şedinţa de Guvern de miercuri.

“S-a discutat ca aceste stimulente să nu se mai acorde, fie să se decidă la nviel de Cabinet, fie să se ia o hotărâre formală. Este în discuţie ca ele să nu se mai acorde.

Cred că miniştrii nu au nevoie de o Hotărâre de Guvern ca să nu acorde aceste stimulente. Ele sunt făcute să recompenseze activitatea, însă în aceasta perioadă solidaritatea înseamnă şi acceptarea să munceşti mai mult şi să fii plătit mai puţin”, arătat Udrea.

Angajaţii din instituţii publice au beneficiat anul trecut de un fond de stimulente care a depăşit 1,1 miliarde lei. Acesta a revenit unui număr de 336.648 posturi plătite, fără ca nivelul câştigului salarial mediu brut total să scadă în majoritatea instituţiilor sub 3.000 lei.

Cel mai mare fond de stimulente a fost destinat Ministerului Finanţelor – 890,7 milioane lei şi Ministerului Muncii – 213,2 milioane lei. Un fond important de stimulente a fost achitat şi în Ministerul Mediului – 13,99 milioane lei, conform unui document al Ministerului Finanţelor.

DETALII:
Citeşte şi Cine-mparte parte-şi face la Ministerul Finanţelor
Citeşte şi Fondul de stimulente în administraţie a fost anul trecut de 1,1 miliarde lei
Citeşte şi Eliminarea stimulentelor pentru bugetari, condiţie în acordul cu UE
Citeşte şi Secretele salariului modest de bugetar
Citeşte şi Iad fiscal: portăreii au normă de firme controlate şi procente din amenzi!