De exemplu, municipiul Tecuci a fost grav afectat după o ploaie torenţială de câteva minute. Acoperişurile mai multor case au fost luate de vânt, 40 de copaci puşi la pământ, iar mai multe cabluri electrice au fost rupte.

După ce vijelia s-a oprit, localnicii şi pompierii au lucrat împreună pentru a îndepărta de pe străzi bucăţile de tablă şi grinzile luate de vânt.

Au fost afectate mai multe zone din țară

De asemenea, au fost afectate mai multe zone din țară. Furtuna a distrus hectare întregi de solarii în localitatea Matca. Mai mult, a fost afectată și zona Moldovei.

La Secuieni, în Bacău, acoperişul unei case a fost luat de vânt şi purtat câţiva metri distanţă. O bucată de tablă a rămas blocată în firele de înaltă tensiune.

Pe o stradă din Roman, judeţul Neamţ, traficul a fost blocat după ce un copac a fost pus la pământ de rafalele puternice. Un acoperiș care a fost luat de vânt a căzut peste două autoturisme parcate și a rănit o persoană.

Totodată, un fulger a lovit o şură dintr-o comună din Suceava în care se aflau aproximativ 10 tone de fân. Totul s-a făcut scrum, iar pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos pentru a stinge incendiul, deoarece zona era inaccesibilă autospecialelor.

Locuitorii din Călăraşi s-au confruntat cu clipe de coșmar

Vremea rea s-a extins și in Călărași, unde locuitorii s-au confruntat cu clipe de coșmar. Meteorologii au emis cod roșu de vijelii, iar vântul violent a doborât un copac peste o maşină în mers.

Chiar dacă șoferul nu a mai putut să plece, jandarmii au reuşit să îl ghideze şi să scoată automobilul de sub crengile enorme. Mai mult, traficul a fost un coşmar pe toate drumurile din Călăraşi.

O rafală de grindină le-a blocat complet vizibilitatea şoferilor. În mai puţin de o oră au căzut între 25 şi 30 de litri de ploaie pe metru pătrat. Un hipermarket a fost indundat, iar clienţii au aşteptat afară până când angajaţii au dat la mătură, să ducă apa spre canalizare.

Grindina a afectat şi localităţile de lângă Călăraşi. La Perişoru, bucăţile de gheaţă au lăsat găuri şi îndoituri în pereţi şi acoperişuri. În doar câteva minute, oamenii şi-au pierdut şi legumele crescute în grădini. Potrivit meteorologilor, au fost furtuni și în Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

Vijelia s-a îndreptat spre litoral

Mai apoi, vijelia s-a îndreptat spre litoral. Pe Autostrada Soarelui, şoferii au fost obligaţi să înainteze printr-un nor de praf şi iarbă uscată ridicat de vânt.

Rafalele de până la 90 de kilometri la oră au ajuns şi în Mamaia, unde i-au gonit pe turişti de pe plajă. Au fost afectați și turiștii din Costinești, unde temperaturile au scăzut de la 35 de grade Celsius la 20 în doar câteva minute.