Un ciclon de aer polar maritim va străbate România. Ashley se apropie

Un ciclon format de un curent de aer polar maritim va traversa România. Un document intern al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) le recomandă angajaților să ia câteva măsuri de precauție din cauza furtunii Ashley care se apropie.

Conform avertizărilor meteo pentru perioada 27 septembrie 2024-29 septembrie 2024, România va fi afectată de această furtună, care este un ciclon format din aer polar maritim. Duminică, furtuna va avea centrul în zona Bucureștiului.

Astfel, angajații sunt sfătuiți să se asigure că toate feroneriile sunt închise când pleacă de la serviciu, pentru a evita posibile pagube materiale. Ei trebuie să deconecteze echipamentele IT&C de la priza electrică pentru a preveni daunele cauzate de eventualele întreruperi de curent provocate de vremea rea.

Vine un ciclon format de un curent de aer polar maritim peste noi!, ne avertizează un document intern al Poliției Române
SURSA FOTO: Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR)

ANM a emis un Cod Portocaliu de ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de Cod Portocaliu de ploi, valabilă pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov pentru ploi torenţiale şi abundente şi intensificări ale vântului, începând de duminică dimineaţa. Avertizarea meteo va fi valabilă între 29 septembrie (ora 08:00) – 30 septembrie (ora 10:00).

„După emiterea avertizărilor au fost desfăşurate şedinţele Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti/ Ilfov, pentru aprobarea măsurilor necesare a fi luate pentru gestionarea şi monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteo periculoase.

În acest context, va fi asigurată permanenţa instituţiilor cu rol în asigurarea funcţiilor de sprijin în Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă.

În ceea ce priveşte informarea populaţiei, ISU B-IF a procedat la remiterea mesajelor prin intermediul panourilor electronice stradale şi a canalelor de comunicare online”, au informat meteorologii.

Le sunt recomandate cetăţenilor următoarele măsuri preventive:

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii;
  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
  • să urmărească informările periodice transmise de autorităţi şi să curăţe şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale.