În București, pompierii s-au mobilizat marți seară pentru a interveni în diverse locații unde au fost semnalați copaci căzuți, fără a se înregistra victime până în acest moment.
Copaci căzuți: Zonele afectate de furtună în București
În urma furtunii de marți seară, ISU București-Ilfov a intervenit în mai multe locații pentru a gestiona cazurile de copaci căzuți, fără a raporta victime.
În mai multe județe, inclusiv în București, este în vigoare o avertizare de cod galben pentru instabilitate atmosferică, valabilă de marți până miercuri dimineața.
În același timp, peste jumătate din teritoriul țării se află sub avertizare de cod portocaliu pentru vijelii.
Intervențiile autorităților se desfășoară în următoarele zone:
– [ ] Str. Iacob Andrei -copac căzut
– [ ] Șoseaua Giurgiului 88 -copac căzut
– [ ] Șoseaua Berceni 104 -copac cazut
– [ ] Str. Constantin Rădulescu Motru x Stanciu -copac căzut
– [ ] Șoseaua Colentina
– [ ] Aleea Lunguletu-2 copaci căzuți
– [ ] Str. Sechelarie- copac căzut
Și trenurile CFR sunt afectate de condițiile meteo nefavorabile
Din cauza furtunilor și a temperaturilor ridicate, CFR a anunțat că traficul feroviar este afectat marți seara, cu mai multe trenuri înregistrând întârzieri.
În jurul orei 20.00, CFR a raportat că restricția de viteză de 10 km/h pe ambele sensuri ale căii ferate între stațiile Văratec și Suceava a fost ajustată la 30 km/h.
Echipele feroviare sunt active în teren și monitorizează în mod constant starea căii ferate în zona inundată.
”La ora 20.00, restricţia de viteză de 10 km/h, pe ambele fire, între staţiile Văratec şi Suceava se ameliorează la 30 km/h. Personalul feroviar este în continuare pe teren şi verifică permanent calea ferată în zona inundată”, a transmis CFR.
CFR a informat că astăzi, 2 iulie 2024, condițiile meteorologice extreme, inclusiv canicula și furtunile puternice, afectează traficul feroviar și provoacă întârzieri în circulația trenurilor, a transmis marți seara.
Astăzi, 02 iulie 2024, vremea extremă, respectiv canicula şi furtunile puternice creează dificultăţi în traficul feroviar ce duc la întârzieri în mersul trenurilor”, a transmis CFR.
În urma furtunii, compania a raportat că un copac a căzut pe firul de contact între halta Silhoasa și stația Iași, blocând trenurile 4207 și 1830.
De asemenea, la stațiile Izvorul Mureșului – Voșlăbeni s-a înregistrat o întrerupere de tensiune, determinând staționarea trenurilor 4509, 4511 în Izvorul Oltului și 1646, 1645.
În zona Văratec – Suceava, alți copaci au căzut pe firul de contact, afectând trenul 5572, care a fost obligat să oprească. Pentru remediere, drezina pantograf a intervenit sub coordonarea CNCF CFR SA.
Între stațiile Văratec și Suceava, un podeț a fost blocat de apă, cauzând depășirea capacului de șină, ceea ce a determinat staționarea trenurilor 1763 și 1751 în stația Văratec. De asemenea, au fost afectate și trenurile 5535 și 5537.