Dezvoltatorul israelian Future Group va investi peste 90 de milioane de euro într-un proiect rezidenţial în Galaţi ce urmează a fi demarat în luna iunie a anului în curs.

„Complexul rezidenţial din oraşul de pe malul Dunării se va construi pe un teren cu o suprafaţă de circa 16.000 mp, având aproximativ 92.100 mp construiţi şi va fi compus din patru blocuri, cu un număr total de 1.220 de apartamente. Proiectul, integral, va fi finalizat în al doilea trimestru al anului 2012”, declară Ioana Benedek, managing director al Future Group.

Ansamblul rezidenţial din Galaţi urmează unui proiect similar lansat luna trecută  în cartierul Titan din Bucureşti. Complexul rezidenţial „Colors Titan”, care se va alătura unei alte realizări din aceeaşi zonă – „Titan Market” – va însuma 179 de apartamente şi presupune o investiţie estimată la 18 milioane de euro. Termenul de finalizare este sfârşitul anului 2009.

În următorii trei ani, Future Group intentioneaza sa se implice în mai multe proiecte rezidenţiale, care la livrare vor insuma 5.000 de apartamente noi, în patru oraşe din România: Bucureşti, Sinaia, Câmpina şi Braşov.

„Deţinem deja terenurile sau urmează să achiziţionăm spaţii pentru proiectele pe care le avem în vedere, în unele cazuri împreună cu parteneri, iar investiţia totală va depăşi 350 de milioane de euro”, sustine Oded Goldstein, director al Future Group.

Future Group, filiala din România a R.O. Future Group PLC din Cipru, reprezintă un joint venture între două puteri cunoscute pe plan internaţional: Familia Rasin şi Familia Laznik. Aceste familii sunt o prezenţă activă pe piaţa autohtonă din anul 1991, implicându-se de-a lungul anilor în iniţierea, dezvoltarea, construcţia şi managementul unor semnificative proiecte rezidenţiale, comerciale, industriale şi logistice, cum ar fi Sitraco Center, Gemenii Sitraco, Hotelul Golden Tulip sau Hotelul Sinaia.

În România, compania deţine circa 1,5 milioane mp de teren, proiectele în curs de construcţie sau în faza de pre-construcţie acoperind aproximativ 400.000 mp. În cei peste 15 ani de activitate, partenerii au investit pe plan local peste 100 de milioane de euro.

Firma a inaugurat, recent, prima clădire de 74 de apartamente din cadrul proiectului rezidenţial Green Park din Iaşi, urmând ca o a doua clădire să fie predată beneficiarilor în câteva săptămâni. În prezent, sunt în desfăşurare lucrări pentru realizarea a încă opt blocuri cu 611 apartamente, investiţia în aceste lucrări fiind de 40 de milioane de euro.

Tot pentru viitorul apropiat, compania R.O. Future Group, ale cărei acţiuni se tranzacţionează la bursa din Tel Aviv, ia în considerare posibilitatea listării la Bursa de Valori Bucureşti.

Data: 6 mai 2008

Sursa: Future Group