Dezvoltatorul imobiliar israelian Future Group a anuntat ca intentioneaza sa vanda o parte din acţiunile companiei înainte de listarea la Bursa de Valori Bucureşti  (BVB), potrivit reprezentantilor companiei.

“Am fost abordaţi de investitori germani şi britanici care sunt interesaţi de achiziţionarea unei parţi din compania noastră. În acest moment, este prematur să discutăm despre mărimea procentului, având în vedere că vorbim despre o potenţială vânzare, dar s-ar putea să fie o parte semnificativă,” spune Oded Goldstein, director al Future Group. „Acestia cred în viitorul dezvoltării proprietăţilor imobiliare din România, precum şi în potenţialul companiei noastre şi, de asemenea, se aşteaptă ca piaţa de capital să înregistreze până la urmă o revigorare semnificativă,” continua Goldstein.

Compania intenţionează să folosească banii obţinuţi din vânzare pentru a explora şi a exploata noile oportunităţi de pe piaţa locală. „Dorim să avem o sumă suplimentară în contul nostru cât mai degrabă, astfel încât să putem profita şi valorifica oportunităţile care, conform anticipărilor noastre, vor apărea pe piaţa locală, în sectoarele noastre de activitate, în următoarele 12 luni”, mai spune directorul Future Group.

Future Group este un joint venture între Familia Rasin, Familia Laznik şi Oded Goldstein. Fondatorii acesteia sunt prezenţi în România de peste 15 ani, investitiile realizate pe piata autohtona pana in prezent depasind 100 de milioane de euro şi deţin în prezent circa 1,5 milioane de metri pătraţi de teren, a căror valoare a fost evaluata de către DTZ la aproximativ 70 de milioane de euro (numai partea companiei).

Pe piaţa interna Future Group au initiat, dezvoltat, construit şi administrat – singuri, sau in parteneriate – mai multe proiecte rezidentiale, comerciale, industriale şi logistice, precum: Sitraco Center, Gemenii Sitraco, Hotelul Golden Tulip, Hotelul Sinaia sau Europe House.

Pentru viitorul apropiat, Future Group, listata deja la bursa din Tel Aviv, ia în considerare si posibilitatea lansării unei oferte publice iniţiale (IPO) la BVB. „CNVM a aprobat primul draft de prospect,” afirma Oded Goldstein. „În prezent, evaluăm situaţia şi căutăm momentul potrivit, aşteptând ca piaţa să îşi revină din stadiul actual de evoluţie mai puţin favorabilă”, completeaza acesta.

În prezent, compania construieşte apartamente în suprafaţă totală de 400.000 mp, aflate în diferite stadii: proiectare, execuţie sau  livrare. Începând cu această lună, grupul va investi peste 90 de milioane de euro într-un proiect rezidenţial din Galaţi, iar în următorii trei ani se va implica în alte proiecte rezidenţiale de anvergură în care se vor investi mai mult de 350 de milioane de euro şi care vor duce la darea în folosinţă a 5.000 de apartamente în patru oraşe din România

Data: 11 iunie 2008

Sursa: Future Group